4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Amasya: Gülle'den işadamlarına Amasya'ya yatırım çağrısı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Amasya Milletvekili Akif Gülle, "Bulunduğumuz her yerde yatırımcıları Amasya’ya yatırım yapmaya çağırıyoruz" dedi.

Akif Gülle, AK Parti Amasya İl Başkanlığı’nın Genişletilmiş İl Divan Kurulu Toplantısı’nda yaptığı açıklamalarda, tüm partilerin yerel seçimlerden başarı ile çıktıklarından söz ettiklerini, başarı ile çıktığından en az söz eden partinin AK Parti olduğunu söyledi.

Gülle, seçimlerin ardından Amasya’da ciddi anlamda artış yaşamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Aldığımız bu sonuçlar ve aldığımız bu destek bize güç veriyor. Hizmet etmek konusunda artık hiçbir mazeretimiz yok. Bu toplantı seçimden sonra yaptığımız ilk toplantımız. Artık her ay bu tür toplantılarla yaptıklarımızı ve yapamadıklarımızı konuşacağız" diye konuştu.

Bu sene bölgede çiftçilerin özellikle meyve konusunda sıkıntı yaşadığından söz eden Gülle, "Yaşanan hava muhalefeti sebebi ile meyve çiçekleri zarar gördü. Zarar gören çiftçilerimize elimizden ne geliyorsa yapacağız. Amasya’da eğitim konusunda büyük eksiklik olan derslikler ile ilgili 2004 yılında büyük hamleler yapılacak" şeklinde konuştu.
Türkiye’de, Amasya’nın işsizliğin belinin kırıldığı illerin başında olacağını ifade eden Gülle, şöyle devam etti:

"Haziran ayından sonra yurtdışında bulunan Türk ve Alman işadamları Amasya’yı ziyaret edecekler. Teşvik Yasası’ndan sonra Amasya’da yatırım yapmak isteyen müessesenin sayısı 20’ye yükseldi. Çeltek bölgesinde yeni bir sanayi bölgesi kurulması için çalışmalar sürüyor. Altyapısını hazırladıktan sonra bölgede yatırım yapmak isteyenler buraya gelecekler. Merzifon Havaalanı açıldığında, duble yol çalışmaları bittiğinde, bu bölge aranan bir sanayi bölgesi olacak"

AMASYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2004 Pazartesi 10:40:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?