7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Amasya Barosu 50 yaşında

Amasya'da 26 Ocak 1959 yılında 15 avukat ile faaliyete başlayan Amasya Barosu 127 kayıtlı üyesi ile 50. yılına girdi.


Çorum Barosu'na bağlı olarak çalışan Amasyalı avukatların bundan tam 50 yıl önce bir araya gelerek kurdukları Amasya Barosu'nun 50 yıldır görevini sürdürdüğünü belirten Amasya Baro Başkanı Av. Adnan Hasip Yalçın, bir kamu hizmeti ve serbest meslek olan avukatlığın yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil ettiğini, avukatlığın amacının her türlü hukuki mesele ve anlaşmazlığın adalet ve hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesini ve hukuk kurullarının tam olarak uygulanmasını her türlü merci önünde sağlamak olduğunu açıklayan Av. Andan Hasip Yalçın, "Bu hak ve yükümlülüklere sahip avukatların bir araya geldikleri mesleki kuruluş barolardır. Amasya Barosu'na bağlı olarak mesleki hayatını sürdüren avukat sayısı 127'dir. Türkiye'de 78 ilde baro bulunmakta ve tüm barolarda kayıtlı avukat sayısı 63 bin 487'dir" dedi.


Ergenekon adıyla başlatılan operasyon kapsamında bir çok hukuk dışı uygulamaların yanında siyasi tartışmaların yargı organı üzerinde olumsuz etkilerinin görüldüğünü söyleyen Adnan Hasip yalçın, "Amasya Barosu olarak biz hiç kimsenin imtiyaz sahibi ve dokunulmaz olduğu düşüncesinde değiliz. Suç işleyen her kim olursa olsun adil bir şekilde yargılanmalı ve işlenen fiilin ağırlığıyla orantılı olarak cezalandırılmalıdır.

Gerçekten çeteleşme, gayri meşru örgütlenme ve faili meçhul gibi eylemler varsa bunların ortaya çıkarılması ve failleri hakkında yasal işlemlerin yapılması hukuk devletinin temel ödevleri arasındadır. Yeter ki adil yargılanma haklarına riayet edilsin ve suçlu olanların yanında bir takım suçsuz insanlar da mağdur edilmesin" diye konuştu.


Küresel kriz ve İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırılara da değinen Yalçın, 'Yurtta Barış, Dünyada Barış' ilkesi ışığı altında Türkiye'de hukukun egemen olması dilekleriyle Amasya Barosu'nun kuruluşunun 50. yılını kutladı

İha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 20:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?