4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Amasya Belediye Başkanından turizmcilere çağrı

Doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla yurtiçi ve yurtdışında ilgi çekmeyi başaran Amasya’ya son 8 ay içerisinde 80 bin turistin geldiğine dikkat çeken Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Amasya’da yapılacak en akıllı yatırımın turizm sektörüne yapılacak yatırım olduğunu söyledi. Başkan Özarslan, "Amasyalı yatırımcıları, son yılların en karlı yatırımı olan turizm sektörüne yatırım yapmaya çağırıyorum. Amasya’da turizme yapılacak yatırım en akıllı yatırım olacaktır. Biz de Amasya Belediyesi olarak yatırım yapacak müteşebbislere her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

Yeşilırmak kenarında bulunan Yalıboyuevleri’nin, kral mezarlarının, tarihi dokusu ve doğal güzellikleri ile Amasya’nın bu sektörde iyi bir yer edindiğini belirten Başkan Özarslan, "Amasya’da yaklaşık 7 bin asker görev yapıyor. Bu askerleri ziyarete gelen ailelere, gittikleri yerlerde bizi anlatmaları için broşür, şapka ve çorba dağıttık. Asker aileleri ile yaptığım görüşmelerde gördükleri ilgiden memnun olduklarını belirttiler. Bugün bizden memnun kala,n yarın bir daha gelecek demektir. Esnaflarımız sabah erken saatte gelerek işyerlerini açsınlar. Herkes fiyat listesini işyerinin önüne koysun. Gelen yabancı, cebindeki paraya göre alışverişini yapsın. Gelen turisti yabancı görerek farklı fiyat uygulanmasın. Biz belediye olarak bunun takipçisiyiz. Lokantalarda çalışan personelin temizliğine dikkat edilsin. Şuanda turizme darbe vuracak hiçbir girişim yok ama tedbiri elden bırakmamak gerek" şeklinde konuştu.
Amasya Belediyesi personelinin mesai kavramı gözetmeden 24 saat hizmet ettiğini ifade eden Başkan Özarslan, "Yaptığımız mahalle toplantıları ile sorunları yerinde görüp belediyeye ulaşamayan vatandaşlarımızın ayağına gidiyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğü personelimiz kentin temizliği için gece gündüz çalışıyor. Sokaklarımız pırıl pırıl. Asfaltlama çalışmaları için Telekom Müdürlüğü ve TEDAŞ Müdürlüğü ile koordineli çalışıyoruz ki daha sonra yaptığımız asfaltlar sökülmesin. Bizimle birlikte gece gündüz çalışan belediye personelini de düşünerek yemek yedikleri yemekhanemizi restoran görünümüne getirdik. Başarılı personelimize her ay ikramiye veriyoruz. Çünkü personelimiz bizim için değerlidir. Bunun yanısıra eğitime desteğimiz sürüyor. İmkanı olmayan ailelerin çocuklarına kırtasiye, çanta ve spor malzemesi yardımı yapıyoruz" dedi.

iha-amasya
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2004 Cumartesi 12:21:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?