4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Amasya Belediyesi'nde 65 kişinin işine son verildi

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "Seçim öncesinde herkesin bildiği gibi ihtiyaç fazlası işçi işe alındı. İnsanları seçim vaadiyle işe almak yanlış bir uygulama" dedi.
Başkan İsmet Özarslan, makamında düzenlediği basın toplantısında, Amasya Belediyesi'nden 65 kişinin çıkartıldığını söyledi. Özarslan, "Seçim öncesinde belediyeye işçi alımı yapıldı. Bu tür işçi alımlarını tasvip etmediğimizi ve etnik açıdan doğru bulmadığımızı daha öncede söylemiştik. Göreve geldiğimde yapılan araştırmada 65 kişinin bu şekilde işe alındığını tespit ettim ve 28 Nisan itibariyle bu işçilerin belediyemiz ile olan iş akitleri feshedildi. Bu yöntemle işe alınan işçilerin çıkartılması konusunda sayın Başbakanın da talimatı var" diye konuştu.
Göreve geldiğinden buyana yaptığı çalışmaları anlatan İsmet Özarlan, "Yeni uygulamalar başlattım. Her sabah erken saatlerde Amasya'nın çeşitli mahallelerinde gezintiye çıkıyorum. Mahallelerde toplantılar düzenlemeye başladık. 15 günlük aralıklarla farklı mahallelerde vatandaşların sorunlarını dinleyip, problemleri mahallinde görüyoruz ve çözüm üretiyoruz. Bir komisyon kurdum, seçimde verdiğimiz sözleri inceleyerek, yasal bağlantılarını tespit edip çalışmalar yapıyoruz. Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Çat kapı ziyaretlere başladım. Eşimle birlikte yaptığım ziyaretlerde vatandaşımızın evine misafir olup, sorunlarını dinliyorum" şeklinde konuştu.
Şehrin ortasından geçen anayolda, Trafik Komisyonu Kararı ile uygulamaya konulan park yasağının yerinde bir karar olduğunu belirten Başkan Özarslan, konuşmasına şöyle devam etti:
"Bu arada otopark yapmak için uygun yerler arıyoruz. Bu caddeleri rahatlatmak boynumuzun borcu. Biz öncü olmak adına encümen üyeleri ile birlikte Bahçeleriçi Mahallesi'nde sabah yürüyüşlerine başlayacağız. Bizi gören vatandaşlar spor yapmaya özenecek"
Bu arada Özarslan, 12 Haziran tarihinde düzenlenen Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Haftası için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Amasya'ya davet ettiklerini de kaydederek, "Hem festivalimize katılacak hem de yeni yapılan hastanemizin açılışını yapacak" dedi.
AMASYA - İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2004 Perşembe 23:14:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tekin tekoluk IP: 81.213.252.xxx Tarih : 23.07.2004 20:44:25
selam ben amasyada yaşayan semt sakinlerinden biriyim .. amasyaya belediye başkanı olan ismet özarslan bey efendinin amasyaya verdigi sözü tutmasını vede bazı şeyleri amasya hizmetine sunarken amasyalının süşüncelerini almasını riza ediyorum. ve de merzifon organize sanayidsinde 1 metre kare yer kalmazken amasya organize sanayisin 'de neden bir metre kareden fazla boş yer var sizin aracılıgınızla bu soruyu kendisine yöneltmeninizi rica ediyorumm... ben ahmet cançıtır..