4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Amasya Belediyesi'nde sendika krizi yaşanıyor

Toplantıda konuşan Nihat Ayçiçek, Amasya Belediyesi yönetiminin, işçilere işten çıkarma şantajı yaptığını ileri sürerek, "Amasya Belediyesi’nde çalışan 480 arkadaşımız Belediye-İş Sendikası üyesidirler. Yıllardır barış içerisinde işverenlerle beraber Amasya’da hizmet verildi. Son 4-5 gündür hiçbir nedene dayanılmaksızın, işçi arkadaşlarımızın bir sendika arayışları olmamasına rağmen Hizmet-İş Sendikası buradaki arkadaşlarımızı kendi sendikalarına üye etmeye çalışmaktadırlar. Bunu yaparlarken keşke ’Mevcut sendikadan iyi sendikayım’ diyerek kriterlerini koyabilselerdi, biz şapkamızı çıkartır ve çeker giderdik ama bu böyle olmadı. Hizmet-İş Sendikası sanki belediye ve belediye yönetimi onların memuruymuş gibi talimatlar vererek, bütün işyerlerinde birim amirlerince hatta Başkan vekilleri kanalıyla beraber işçi arkadaşlarımızı tehditle, şantajla korkutarak Hizmet-İş Sendikası’na üye olmaya zorlamaktadırlar. Bu demokrasi adına çok çirkin bir şey. Yıllardır sendikamıza üye arkadaşlarımızı bu sıkıntılarından kurtarabilmek için belediye yönetimi ile yaptığımız görüşmelerden bir sonuç alamadık" dedi.

Belediye-İş Sendikası’na haklı mücadelelerinde destek verdiğini ifade eden DSP İl Başkanı Kazım Yıldırım, "Bu işçiler Belediye-İş Sendikası olarak hiçbir zaman siyasi bir tavır içerisine girmemişler, her an yönetimle uyum içerisinde görevlerini yapmışlardır. Ancak yeni belediye yönetimi işçilerin özgür iradesine müdahale ederek onları işten çıkartma tehdidiyle Hizmet-İş Sendikası’na üye olmaya zorlamaktalar. Bu durum işçi haklarına ve yasalarla güvence altına alınan sendikal haklara aykırı olduğu kadar emeğe ve alın terine de aykırı düşmektedir. Doğru olan işçinin özgür iradesi ile sendika seçme hakkını kullanmasıdır. Bazı sendikaların işverenle işbirliği yaparak işçiyi kendi sendikasına üye yapmaya çalışması yasalar önünde suç teşkil etmektedir. Kaldı ki, korkutmayla, baskıyla ve zorla yapılması düşünülen üyelik bugün için başarıya ulaşsa bile kalıcı olmayacaktır. Hatta bilinmelidir ki, bu tür baskılar bunu yapanlara zarar getirecektir" diye konuştu.


Amasya Belediyesi’nden yapılan yazılı basın açıklamasında ise Amasya Belediyesi’nde yaşanan kardeşlik, huzur ve sevgi ortamının hiç kimse tarafından bozulamayacağı, sendikacılığın belediyede çalışanlarının işi olduğu ve herkesin özgür iradesi ile tercihini yaparak, sendikal faaliyetlerini sürdüreceği bildirildi.

iha-amasya
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2004 Cumartesi 17:48:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?