4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Amasya Belediyesi'nden örnek hizmet

Amasya Belediye Başkanlığı tarafından, ihtiyaç sahibi tam 1500 çocuğa ayakkabı, çanta ve kırtasiye malzemesi dağıtımı herkesi sevindirdi.

Başkan ÖZARSLAN; Eğitime sunduğumuz bu destek, çocuklarımızın ve Türkiyemizin geleceğine sağlanmış bir destektir. Çünkü Türkiye’mizin geleceğini onlar belirleyecek.

Amasya Belediyesi her alanda olduğu gibi eğitim alanında da üzerine düşen görevi eksiksiz olarak yerine getirmeye devam ediyor. En son alınan kararla Belediyemiz; Amasya’daki 25 ilköğretim okuluna okul idareleri tarafından belirlenecek ihtiyaç sahibi 60’ar öğrenciye teslim edilmek üzere ayakkabı, çanta ve kırtasiyeden oluşan toplam 1500 adet yardım paketini teslim etti.

Belediye Başkanı İsmet ÖZARSLAN’ın talimatları doğrultusunda 1500 öğrenci ailesinin eğitim masraflarını aza indirmek maksadıyla Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışmaya girildi. Öğrencilerin ihtiyaç duydukları çanta, kırtasiye, ayakkabı ve eşofman gibi temel ihtiyaç yardımları yapıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yürütülen çalışmalarda ilköğrenim ve liselerde okuyan yoksul ve az gelirli vatandaşlarımızın çocuklarının çeşitli ihtiyaçları karşılandı. Okul müdürlüklerimiz tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına çanta, kırtasiye, ayakkabı ve eşofman malzemelerinin dağıtımı okullarımızda gerçekleştirildi.

Belediye personeli arasında, herhangi bir yüksek okulu kazanmış veya halen öğrenimini devam ettiren öğrencilere bir defaya mahsus olmak üzere 100 milyon liralık eğitime katkı payı verildi.

Belediye personeli arasında işçi ve memur ayrımı yapmadan, yüksek tahsil yapan öğrenci velilerine 100’er milyon liralık katkı sağlayan Belediye Başkanı yaptığı basın toplantısında “Gönül istiyor ki yüksek öğrenim çağındaki öğrencilerimize karşılıksız burs verelim. Belediyemizin imkanları buna el vermiyor. Ancak küçük de olsa bir yardım yapabilmenin huzurunu yaşıyoruz. İnşaallah önümüzdeki yıllarda daha geniş imkan ve şartlarda bu eğitim yardımını artırabilir ve daha fazla dağıtırız” dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 11:23:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?