6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Amasya bilboardları başkentte

Amasya Valiliği Ankaralıları Amasya'ya çekebilmek için başkent sokaklarında 2007 yılından bu yana bilboardlarda kentin afişleri ile tanıtım yapıyor.

Amasya'nın tanıtımını ulusal ve uluslararası boyutlarda yapan Amasya Valiliği, kentin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini konu alan yazılı ve görsel materyallerle metropol kentlerde 2007 yılından beri turizm sezonlarında gerçekleştirilen bilboardlu tanıtımlarla yerli turistleri tarihi kente çekmeye çalışıyor.

Bu yılki bilboard ve afiş çalışmalarının ilkini nisan ayının ilk haftasında Ankara'da gerçekleştiren Amasya Valiliği, başkentin en işlek cadde ve semtlerinden kiralanan bilboardlarda bir hafta süreyle üzerinde 'Ferhat'ın Şirin Kenti Amasya. Bu Şehri Görmeli' sloganın kullanıldığı iki ayrı grafik çalışmasıyla turizm sezonunun açılışı yaparken, Nisan ayında yapılan tanıtım çalışmalarının ardından Amasya'ya gelen turist sayısındaki büyük artışın kentin turizmini önemli ölçüde canlandırdığı, özellikle Ankara'dan çok sayıda tur organizasyonunun gerçekleştiği belirtildi.

Bu sene de 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri dolayısıyla Haziran ayının ilk haftası boyunca Ankara'nın işlek cadde ve mekanlarında bilboardlar kiralanarak etkinliklerin duyurulma çalışmaları yapılırken, halen Ankara'nın önemli noktalarını süsleyen bilboardlarda 'Bu coşkuya sen de katıl' sloganın yer aldığı dev afişlerle Amasya'nın ve 12-22 Haziran tarihleri arasında yapılacak etkinlikleri tanıtılıyor.

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 18:19:32
Güncelleme :6 Haziran 2009 Cumartesi 18:42:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali küçük IP: 88.238.133.xxx Tarih : 7.06.2009 12:12:17

bu tanıtım da emeği geçenlere teşekkür ederim.ama bu çalışmaların ankara ile sınırlı kalması üzücü. istanbul, antalya,izmir gibi turizm potansiyeli yüksek şehirlerde de bu çalışmalar yapılmalı.çalışmaların sadece yaz ayları ile sınırlı kalmayıp uzun soluklu olması da gelen turist sayısında önemli artışlar sağlayacktır.