4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Amasya doğalgaza kavuşuyor

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Amasya ve Suluova’ya doğalgazın gelmesinin kesinleştiğini belirterek, "Merzifon’da da doğalgaz kullanması için yetkililerle görüştük. Merzifon da bizimle birlikte doğalgazdan faydalanacak. İkinci aşamada ise Tokat’ın bazı ilçeleri bize gelen hattan faydalanacaklar. 2005 yılının Ocak ayında şehir şebekesi ihalesinin, 12 Haziran 2005’de ise açılışının yapılması planlanıyor" dedi.


Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda bulunan projelerin 2005 yılı yatırım programına alındığını da açıklayan Başkan Özarslan, "Amasya Kalesi’nin restorasyonu projesine kafe ve lokanta da eklendi. Kral Kaya Mezarları’nın projesi kimyasal koruma ve fiziksel koruma olarak iki aşamada yapılacak. Ferhat Su Kanalı projesinde bazı değişiklikler yapılacak. Saraydüzü Kışlası projesine bir ekleme yapılarak kongre merkezi olarak dizayn edilecek. Ancak inşaatın yapılacağı yer askeriyenin olduğu için Milli Savunma Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın görüşmeleri sürüyor. Bu projelerin hepsi 2005 yılı yatırım programının içerisine alındı" diye konuştu.


Amasya’da işsizliğin hat safhada olduğunu ifade eden Özarslan, "1987 yılında Ortadoğu’nun en donanımlı iplik fabrikası Amasya’da açıldı. Bu fabrika bugün teknoloji çalışma kapasitesi bakımından çok gerilerde. O zaman 700 kişi çalışıyordu, şimdi 40 kişi çalışıyor. Fabrikanın sahipleriyle görüştük. 15 Ocak tarihine kadar sıkıntılarını halledip bu fabrikayı yine eskisi gibi çalışır duruma getireceklerini söylediler. Fabrika sahipleri ayrıca yeni fabrikalar kuracak. Bu fabrikaların birinin de Amasya’da kurulması için kendilerinden söz aldık" şeklinde konuştu.
İha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 16:25:22
Güncelleme :20 Aralık 2004 Pazartesi 16:40:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?