5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Amasya eğitim sorunlarında sorun

18 Şubat’ta Amasya ve İlçesi Merzifon’da hayırsever yurttaşların yaptıracağı okulların temel atma törenine katılan, okullarda çeşitli incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik aynı günün akşamı Amasya Büyük Otel’de "Amasya’nın Eğitim Sorunları" konulu toplantıya önceden çağrıldıkları ve hazırlık yaptıkları halde Amasya merkez ve ilçe ilköğretim ve lise müdürleri toplantıya alınmadı.
İş adamları  Nihat Bayramoğlu ve Ahmet Sarı'nın yaptıracağı okulların temel atma törnine katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bol bol şov yaptı siyasi açıklamalarda bulundu. Amasyalı İş Adamı Nihat Bayramğlu'nun yaptıracağı 24 derslikli ilköğretim okulunun temel atma töreninde konuşan Bakan Çelik, geçmişteki şiyasetçileri verdikleri sözleri yerine getirmemekle suçladı. Kendilerinden önceki siyasetçilerin seçim meydanlarında verdikleri sözleri yerine getirmedikleri için halkın gözünde değerlerini, inandırıcılıklarını yitirdiklerini söyledi. 2005 yılında bir çok ille beraber Amasya'ya ünversiteyi mutlaka açacaklarını belirten Bakan Çelik, "Biz hükümet olarak yapamayacağımız hiçbir sözü vermeyiz." Dedi.

Yakınına siyasetçi yoğunluğu yüzünden eğitimcilerin bir türlü yaklaşamadığı Bakan Çelik, eğitim sorunlarını doğrudan yaşayan, eğitimin içinde olan okul müdürlerini dinlemek, görüşlerini almak yerine "Amasya'daki Eğitim Sorunlarını" Ankara'dan beraberinde getirdiği yirmi dört daire müdürleri, AKP İl ve İlçe Yöneticileri, AKP İl, İlçe ve Belediye başkanları, Vali, Kaymakamlarla tartıştı. "Amasya Eğitim Sorunları" ile ilgili toplantıya hazırlık yaparak gelen okul müdürlerinin alınmadığı toplantıya AKP ilçe ve belde belediye başkanları alındı. Okul müdürlerinin alınmaması, salondan dışarı çıkarılması okul müdürleri arasında şaşkınlık yarattı. Toplantıya gelen okul müdürleri saatlerce otlin lobisinde beklemek zorunda kaldı. Bazı okul müdürleri tepkisini göstermek için otelden ayrılırken, birçoğu da ayrılamadı. Fotoğraflarının çekilmesini istemeyen ve açıklama yapmaktan kaçan 50'ye yakın okul müdürü, olaya anlam veremediklerini belirtiler. Eğitimin doğrudan içinde olduklarını, eğitime yıllarını verdiklerini, Amasya'da eğitim sorunlarının bizzat içinde bulunduklarını ancak Amasya Eğitim sorunlarının tartışıldığı toplantıya alınmamalarının şaşırtıcı olduğunu, anlam veremediklerini, yine tepeden inme kurallarla karşı karşıya kalacaklarını belirttiler.

MÜKERREM UZUN
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2005 Pazar 17:07:58
Güncelleme :21 Şubat 2005 Pazartesi 10:34:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?