6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Amasya elması şifa deposu

AMASYA ELMASI LEZZETİNİ BOĞAZIN ESİNTİSİNDEN ALIYOR

Amasya'nın dünyaca ünlü lezzeti Amasya elması, lezzetini, kokusunu ve görünümünü yetiştiği boğaz bölgesinin esintisinden alıyor.

Dört yanı dağlarla çevrili olan Amasya'da yetişen ve özelliğini bu vadiden alan Amasya elmasının lezzeti ve kokusu yetiştiği boğaz bölgesinin esintisinden geliyor.

Bulunduğu ortama mis gibi bir koku yayan, lezzeti ile damaklarda hoş bir tat bırakan Amasya elmasının en önemli özelliklerinden birisi de bir yüzünün kırmızı, diğer yüzünün yeşil olması. İnce kabuklu ve hoş kokulu olan Amasya elması, uzun süre saklamaya elverişli, sert ve dayanıklı.

Amasya Valiliği'nin verdiği bilgilere göre, sağlık açısından çok sayıda faydası bulunan Amasya elması, içerdiği zengin potasyum sayesinde kan basıncının düzenliyor, adalenin kasılmalarını önlüyor, sinirsel uyaranların iletimini kolaylaştırıyor, kalp ve böbrek gibi hayati organların çalışmasına yardımcı oluyor. Ayrıca elmanın kolesterol düşürücü etkisi de bulunuyor. Posa, potasyum ve antioksidan içeren öğeler açısından da zengin bir meyve olan Amasya elmasının kabuğunun vücuda son derece yararlı olduğu verilen bilgiler arasında yer alırken, elma suyu yerine elmanın kendisini yemenin diş sağlığı için yararlı olduğu biliniyor.

AMASYA ELMASI LEZZETİNİ BOĞAZIN ESİNTİSİNDEN ALIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 11:46:01
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 23:36:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?