7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Amasya EMİT'ten karlı çıktı

İstanbul'da 13.'sü düzenlenen EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na katılan Amasya, fuardan karlı ayrıldı.


Her yıl Akdeniz, Ortadoğu, Güneydoğu, Avrupa ve Asya'dan yerli ve yabancı çok sayıda firmaya ev sahipliği yapan bu sene 13.'sü 12-15 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na katılan ve İstanbul TUYAP Beylikdüzü'nde 55 bin metrekare kapalı alanda düzenlenen ve 50'nin üzerinde 2 bin 500 turizm firmasının katıldığı fuara 187 metrekarelik alanda katılan Amasya, fuarın sonunda bölgesini en iyi yansıtan il kategorisinde birinci seçildi.


Amasya'yı temsilen fuara katılan Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erhan Çanakçı, Kadın Aile Danışma ve Hizmet Merkezi (KADİM) Müdürü Emine Özgen ile birlikte fuara katılarak Amasya'nın tanıtımını yapan özel sektör işletmecileri, Vali Celalettin Lekesiz'in katıldığı basın toplantısında yaptıkları iş bağlantılarını anlattılar.


Ana teması Amasya sokak dokusu ve Saraydüzü Kışla Binası olan Amasya standına fuara katılan yerli ve yabancıların büyük ilgi gösterdiklerini ifade eden Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, 'Kadınlar tarafından KADİM'de üretilen el sanatları ürünlerini de götürdüğümüz fuarda bu el sanatlarına büyük ilgi vardı. Fuar süresince 4 bin 500 liralık ürün satışı yaptık. Bunun dışında turizm işletmecileri ile bağlantılar kurularak bu ürünlerden toplu satış için bağlantılar kurduk. Ayrıca fuara bizimle birlikte katılan özel sektör işletmecileri de önemli bağlantılar kurarak büyük kazanç sağladılar" dedi.
Ahmet Kaya, fuarın sonunda Amasya'ya verilen bölgesini en iyi yansıtan il ödülünü Vali Celalettin Lekesiz'e verdi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 15:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?