6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Amasya EML proje şampiyonu

Amasya Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Avrupa Birliği Projeleri, TÜBİTAK Projeleri ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği yarışmalara üst seviyede katılım sağlayarak ortaöğretim okulları içinde en çok proje üreten okul unvanını elde etti.

2005-2006 döneminde Avrupa Birliği Bölgesel Kalkınma Hibe Programı kapsamında toplam 320 bin euro tutarında iki projesi kabul edilen Amasya Endüstri Meslek Lisesi, sonraki dönemlerde sürekli proje üreterek Amasya ekonomisine katma değer girdisi sağladı.

Endüstri Meslek Lisesi proje grubu proje yarışına 2007 yılında 4 proje ile katılırken, 2008 yılında yerel ortaklarıyla beraber 215 bin euro tutarında 8 ayrı proje hazırladı. Bu projelerden 112 bin euro tutarındaki proje uygulamaya geçerken, 2009 yılında ise 180 bin euro tutarında 5 proje hazırlandı.

2007 projeleri ile Almanya ve Hollanda'ya giden Amasya Endüstri Meslek Lisesi, 2008 yılı projeleri ile de kendi okulları yanında Suluova Endüstri Meslek Lisesi ve Gökhöyük Tarım Meslek Lisesi'nden 40 öğrenciyi Almanya'da bir ay süreli yurtdışı stajına götürmeyi planlıyor. Bu sene yapılan projelerin değerlendirme sonuçlarına göre de önümüzdeki yıl Fransa, İtalya, İspanya, Almanya ve Hollanda'ya staj ve çalışma ziyaretleri gerçekleştirmeyi planlandığı bildirildi.

nadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi yalnızca Avrupa Birliği projeleri ile değil Dünya Bankası Projeleri, TUBİTAK Projeleri ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ulusal bazda düzenlediği projelerde de varlığını gösterirken, geçen yıl Dünya Bankası kaynaklarına yönelik İngiltere, Kanada ve Malta ülkeleri ile ortak uygulanacak iki proje başvurusunda bulunarak, bu kaynağı değerlendirmek için çaba harcarlarken, TUBİTAK tarafından orta öğretim okulları arasında düzenlenen proje yarışmasına ise 6 proje ile katılan Endüstri Meslek Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Proje Tabanlı Beceri Yarışmaları'na 3 bin 828 okul içerisinde en çok proje ile katılarak büyük bir başarıya imza attı.

Amasya'da bulunan okullar arasında da en çok proje üreten orta öğretim okulu olan Endüstri Meslek Lisesi, hazırladığı projelerde Amasya Valili, Amasya Üniversitesi, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Sanatkarlar Odası, Makina ve İnşaat Mühendisleri Odası, Telekom, özel sektör kuruluşları, diğer resmi kurumlar ve il, ilçe mesleki teknik eğitim okulları ile çalışıyor.

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 22:35:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emin emre asarkaya IP: 78.160.139.xxx Tarih : 2.04.2009 11:16:00

bende endüstri meslek lissesi mezunuyum.bu başarıdan dolayı okulumla bir kez daha gurur duydum.Okulumdan böyle işlerin çıkması çok sevindirici umarım bu başarılar devam eder.müdürüm ve öğretmenlerime tşk ediyorum.