5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Amasya gümbür gümbür geliyor

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Emitt Turizm Fuarı’nda Amasya’nın tanıtımları için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Özarslan, "Turizmde, Amasya çıkartması yapacağız" dedi.

24-27 Şubat tarihlerinde İstanbul Beylikdüzü’nde yapılacak Uluslararası Emitt Turizm Fuarı’nda Amasya’nın en büyük standlardan birisini kiraladığını söyleyen Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "90 metrekarelik bir stand kiraladık. Ankara’daki Amasyalı bürokratlar, İstanbul’daki işadamlarımız ve siyasilerimizle birlikte fuarda olacağız. Tanıtımlarımız için hazırlıkların hepsi tamamlandı. Amasya’yı tanıtıcı CD’ler hazırlattık. Turizm fuarına Amasya çıkartması yapacağız" dedi.

Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 5 turun 2’sini Amasya’ya düzenleyeceklerini ifade eden Başkan Özarslan, "Tur operatörlerinin bir toplantılarını da Amasya’da yapmalarını isteyeceğiz. Herkesi Amasya’ya getirmemiz lazım, ancak böyle tanıtım yapabiliriz" diye konuştu.
Borabay Gölü hakkında çıkan haberlere de değinen Özarslan, "Resmi Gazete’de yayımlandığı gibi Borabay Gölü sadece turizm merkezi statüsünden çıkartıldı. Ne sit alanı olmaktan çıkartılması söz konusu, ne de orada villa yapılacak" şeklinde konuşarak bu tür haberlere inanılmamasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 15:05:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?