4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Amasya iç turizmin gözbebeği oldu

7 bin 500 yıllık tarihi geçmişi ile bir çok medeniyete ev sahipliği yapan, cumhuriyetin ilk yazılı belgesinin oluşturulmasında ev sahipliği yapan Amasya, turizm sektöründe de doğal ve tarihi güzellikleri ile yıldızı parlayan iller arasında yerini aldı.

Yeşilırmak kenarında bulunan tarihi Amasya evleri, Kral Kaya Mezarları, Amasya Müzesi ve doğal güzellikleriyle turizm acentelerinin listelerine ekledikleri Amasya’ya gelen yerli ve yabancı turist sayısının geçen seneye oranla artması, Valilik ve belediyeyi harekete geçirirken, Türkiye’de ilk 10’u zorlayan, bölgenin en donanımlı müzesi olan Amasya Müzesi’ni 10 ay içerisinde 115 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi. Ayrıca, turizm acentelerinin Amasya’yı bayram tatili için ideal yerlerden biri olarak göstermeleri de Amasyalı turizm işletmecilerini harekete geçirdi.

Turizme bu kadar yatkın olan bir kentin tanıtımının yapılmasının önemli olduğunu belirten Amasya Valisi Erhan Tanju, yurtiçi ve yurtdışında yapılan tanıtımların artırılarak devam edeceğini ifade ederken, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, bu sektör için belediyenin tüm birimlerini seferber ettiklerini söyledi. Özarslan, "Turizm bizim için önemli bir sektör. Bu kente gelen yerli ve yabancı turistlerin rahat edebilmeleri için her türlü çalışmayı arkadaşlarımızla birlikte yapıyoruz. Esnafların denetimi, gezilen tarihi yerlerin, cadde ve sokakların temizliğinin yanısıra yatırımcıların turizm sektörüne yönelmeleri için çalışıyoruz" dedi.

amasya
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 10:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?