4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Amasya için neler yapılıyor

Geçen yılların ardından hasretle bakar dururuz. Eh kimler geldi kimler geçti hayatımızdan diye başlar sonra hasretleri geçmişi zor koşullarda olsa tebessümle hep anarız.

Yıllar önce gurbette çıkan ve başarı sağlayan bir çok hemşehrimizde böyle düşündüğü inancıyla güzel oluşumlar ve büyük organizelerle sanki geçmişe özlem ve sanki bir vefa gibi gündeme gelmektedirler.

Kimlerden bahsettiğimi elbette anladınız. İstanbulda oluşturulan Amasyalı olma ruhunu aşılayan ve Amasya da yaşayan insanlara destek veren başta ASİAD olmak üzere , Amasya il ve ilçeler bazında dayanışma derneklerinin çalışmalarını ve Amasya için yapılan ve yapılmaya devam eden projelerini hayranlıkla izlemekteyim. Bende kendi gücüm oranında onlara destek vermek ve onların yaptığı bu güzellikleri sizlerle paylaşmak isterim.

Amasya'da yaşayan bizlerin bu kadar birliktelik sağlayamadığımızda bir gerçek. Belkide uzakta kalmak memleket hasretini çekmek gerekiyor birliktelikleri sağlayabilmek için. Son ASİAD toplantısında alınan kararlar ve Amasya için ne yapılmalı sorularından etkilenmedim desem yalan olur. Bir araya gelmiş güzide insanların oluşturduğu bu topluluk ne siyasi rant, ne de maddi olanak beklemeksizin emekle güzellikler üretmekte. Mesela, Amasya merkez ve ilçelerde, köylerde bilgisayarsız okul kalmamalı diye başlattıkları proje çok güzel.

Burdan bende dileklerimi iletmek ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Toplantıda Amasya profilini ve Amasya'da yaşananları kendi doğrularımı onlarla paylaştım. Amasya için yapılan çalışmaları ve Amasyada iyi bir ekip olduğunu ve Amasya da yaşayanların ASİAD'ın birlikte olmasından dolayı kazançlı çıkacağını ve desteklerinin önemli olduğunu vurguladım. Amasya ya yatırım yapacak insanların yine Amasyalı olması gerektiğini ve birlikte büyük organizasyonlarla iş imkanı sağlayabileceklerine inandığımı belirttim. Göç veren bir memleket olmamak için orda yaşayanlara iş imkanları sağlanması gerektiğini vurguladım. Kış ayından yazın tarlada çalışacağı ücreti almaya çalışan garibanları ve git gide artan işsizliği ve tarım alanında çiftçilerin uğradığı hüsranı , hayvancılıkta çekilen sıkıntıları anlattım. Mesela süt inekleri dağıtımında yaşanan olumsuzlukları üretilen sütleri köylünün satamadığını giderek yok olan eski kültürlerimizi. Köylerde kalan 3-5 yaşlı insanı, kapıcı , işçi olma umuduyla büyük şehre gidip dağılan aileleri anlattım. Amasya'da yaşayanların güllük gülüstanlık bir hayatı olmadığını belirttim.

Yaşam yaşandığı zaman güzeldir ve nefes almak yaşamak değildir. Düşünen üreten ve yardım etme mutluluğunu yaşayabilen insan yaşamın ne güzel olduğunu algılamaktadır. Değer bilmezlik, bencillik ne için diye düşünebilse insan hepsinin boş olduğunu mutlulukları görmenin gerçek mutluluk olduğunu anlaması gerekir insanın. Hepimizin gideceği son yer bir metre bezle kara toprak olduğunu düşünemeyen insanlara acımaktan kendimi alamam. Paylaşmanın mutluluğunu yalkalamak için sizlerde özverili olmalı ve yardım eli uzatmalısınız.
Kısaca bir defa olsun ileri gidenlere engel olunmaması temennisiyle Amasya için güzelliklere sahip çıkılmalı diye belirtmek istiyorum. Kişisel rantları bir kenara bırakıp üreten ve çalışan insanların özverisi görülmeli. Yıllarca geri kalmışlığımızın acısını çıkarırcasına herkes destek vermeli. Umutla birşeylerin değişmesini bekleyen binlerce hemşehrimize sahip çıkılmalı. Oluşturulan palatformlarda konuşulan sözler ve vaadler askıda kalmamalı. Bu defa bir ekip konuştuğunu uyguluyor ve umutlara umut olmaya çalışıyor. Takdirle karşılıyor ve hepsine teşekkür ediyorum. Amasya Valimizin, Belediye Başkanı İsmet Özaslan'ın desteklediği güzel çalışmalarla gündemi oluşturan bu faailiyetleri duymak ve duyurmanın beni mutlu ettiğini belirterek özveri ile yüce gönüllülüğü bilmeyenlere örnek olan bu insanları tekrar kutluyorum.





Mükerrem Uzun/ KentHaber/ Amasya
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2005 Perşembe 01:50:05
Güncelleme :29 Aralık 2005 Perşembe 10:18:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?