4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Amasya İl Koordinasyon Kurulu toplandı

Amasya'da, Vali Hüseyin Poroy'un başkanlık yaptığı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kurum ve daire amirleri, kentte yapılan çalışmalar hakkında kurul üyelerine bilgiler verdiler.
Amasya Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan toplantıya, Amasya Valisi Hüseyin Poroy, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları ile kurum yetkilileri katıldı. Kurulda söz alan Orman Bölge Müdürü Mehmet Yaşar, 2004 yılı içerisinde Amasya'da ormancılık faaliyetlerinde 14 projelerinin olduğunu, bu projelerden 6 tanesine başlanıldığını, 8 projeye de Mayıs ayından sonra başlanılacağını belirtti.
Köy Hizmetleri 12 Bölge Müdür Vekili Mehmet İncehasan, Amasya'da 2004 yılı içerisinde 59 projenin yatırım programına alındığını, toplam proje tutarının 24 trilyon 935 milyar lira olduğunu ve 2004 yılı ödeneğinin ise 6 trilyon 149 milyar lira olduğunu söyledi.
Amasya'da şehirlerarası karayollarında rutin bakım ve onarım çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Karayolları 7. Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Duran, "Amasya'da 3 adet büyük projemiz var. Bu projelerin toplam tutarı 114 trilyon 433 milyar lira. Projelerimizde ödenek yetersizliği ve kamulaştırma sorunları dışında sorunumuz yok" dedi.
Vali Hüseyin Poroy, Acil Eylem Planı içerisinde bulunan Suluova yolunda yapılan çalışmalarda protokolün uzatılmasını isteyen Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Duran'a, "21 adet makina ve personeli Köy Hizmetleri'nden veriyoruz ama iş yerinde sayıyor. Bir de protokolü uzatmak istiyorsunuz. Çalışmaların uzamasında bizden kaynaklanan hiçbir problem yok. Karayolları'ndan kaynaklanan sorun var" şeklinde cevap verdi.
AMASYA - İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2004 Perşembe 00:02:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?