5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Amasya kaynak suyu içecek

AMASYA 12 AY KAYNAK SUYU İÇECEK

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Akdağ'dan gelen su miktarının artırılması için DSİ ile müşterek bir çalışma başlattıklarını belirterek, "Suyun havzasında 18 milyon metreküp su tutacak bir baraj çalışmamız var. 5 yıl içerisinde tamamlayacağımız çalışmanın sonunda Amasya'da yılın 12 ayı doğal kaynak suyu kullanılacak" dedi.

İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Akdağ'dan kente gelen kaynak suyunun Ağustos ayından itibaren bir miktar azaldığını belirten Başkan Özdemir, "Ocak ile Ağustos ayları arası içme suyu hattına ilave su katmıyoruz. Birinci derece kaliteli ve tadı güzel memba suyu içiyoruz. Şişelenmiş su ayarında su içiyoruz. Ağustos ayından sonra 18 adet takviye su kuyusu devreye giriyor. Suyun tadı biraz değişiyor ama hijyen bakımından sorun yok" diye konuştu.

İçme suyunun Samsun Hıfzıssıhha Enstitüsü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sürekli kontrol edildiğini ve numuneler alındığını vurgulayan Özdemir, "Suyun sertlik derecesinden tutunda, diğer tüm değerler Türkiye ortalamasının çok altındadır. Sağlıklı bir şekilde içebiliyoruz. Ben evimde yılın 12 ayı devamlı musluk suyu içiyorum. Ailemde musluk suyu içiyor. Hiçbir zaman hazır su almıyoruz. Vatandaşlarımız da gönül rahatlığıyla bu suyu kullanabilir ve içebilirler" şeklinde konuştu.

Akdağ'dan gelen kaynak suyunun saniyede 400 litre olduğunu ve yaklaşık 8 ay boyunca kentin ihtiyacını karşılandığını söyleyen Başkan Özdemir, şunları söyledi:

"Gelen su miktarının artırılması için Çevre ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatıyla DSİ ile müşterek bir çalışma başlattık. Suyun havzasında 18 milyon metreküp su tutacak bir baraj çalışmamız var. 5 yıl içerisinde tamamlayacağımız çalışmanın sonunda Amasya'da yılın 12 ayı doğal kaynak suyu kullanılacak."

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2011 Perşembe 11:37:03
Güncelleme :3 Şubat 2011 Perşembe 11:51:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?