22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Amasya Kızıl Ordu ile coştu

Rus Kızıl Ordu Deniz Kuvvetleri Karadeniz Filosu Dans ve Müzik Topluluğu, İstiklal Marşı ile başladıkları konser programında izleyenleri büyüledi.

Amasya Belediyesi tarafından kültür etkinlikleri çerçevesinde Kızıl Ordu Korosu 74 kişilik dev kadrosu ile Yavuz Selim Meydanı'nda konser verdi. Konseri Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan ve binlerce vatandaş ilgi ile izledi. Konserin açılışını İstiklal Marşı ile yapan Kızıl Ordu Korosu, izleyicilerden büyük alkış topladı. Her iki ülkenin de İstiklal Marşı okunduktan sonra sahneye çıkan Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, konuşmasına 11. Cumhurbaşkanı olarak köşke çıkan Abdullah Gül'ü tebrik ederek başladı.

Özarslan, Amasya'nın yine bir tarih yazdığını ifade eden Başkan Özarslan, "Her şeyin ilkini nasıl milli mücadele Amasya'da başladıysa sanatın her çeşidi de Amasyalı hemşehrilerimize layıktır. O bakımdan biz belediye olarak bir taraftan şehrimizi imar ediyor, tarihi eserlerimizi koruyoruz. Bir taraftan ta kültür, sanat şehri olan Amasya'da siz değerli hemşehrilerimize sanatı her türlü görmeniz için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bugün, Türkiye'de 5 ilde gösteri yapacak olan Kızıl Ordu Korosu sizlerin huzurunda" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sahne alan Kızıl Ordu Korosu Türkçe, Eski Dostlar, Samanyolu, Üsküdar'a Giderken adlı parçaları seslendirdi. Amasyalılar da Türkçe parça seslendiren Kızıl Ordu Korosu'na eşlik etti. Türkçe seslendirdikleri parçalarla büyük alkış toplayan Kızıl Ordu Korosu'nun kendi yörelerine ait halk danslarını da ilgi gördü.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2007 Çarşamba 10:42:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?