5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Amasya misafir 'Ağar'ladı

Doğru Yol Genel Başkanı Mehmet Ağar , Amasya İl Kongresine katıldı. Cumartesi Tokat İl Kongresinden sonra tekrar dönen Genel Başkan Amasya İlçelerinide gezme imkanı buldu.

Gittiği her yerde ilgi ile karşılanan ve umut olduğu söylenen Genel Başkan Ağar, "Seçimlerde yetkiyi siz vereceksiniz ve hatalar düzelecek" dedi.

“Amasya Tamimi nin yazıldığı, Kurtuluş savaşının temelinin atıldığı Amasya’dan bizde seçim startı veriyoruz” diyen Ağar daha sonra kongreye katıldı.

Kongrede, Genel Başkan gelmeden gündem maddeleri görüşüldü ve İl Başkanı ve İl Başkan Adayı Bahadır Tekeş, Doğru Yol Partisinde sorumluluğu özverili çalışmaları kabul ettiğini onur duyacağını belirterek tekrar adaylığını açıkladı.

Bu zor günlerde birlik ve beraberliğin bozulmaması gerektiğini belirten tekeş, “Köklü geçmişe sahip bir partinin neferi olmaktan gurur duyuyorum. Bu dönem de bizi yıldıramayacaklar ve seçimlerde birinci parti olacağız. biz bunun alt yapısını sağlıyoruz. Güveninize, misyonumuza layık olmak için gece gündüz çalışacağız.” dedi.

Kongrede konuşan Mehmet Ağar'da,  “Biz inançlarımızı göstermelik olarak kullanmayız. Siyaseti gönülden ve dürüst yapmışızdır bizler siyaseti cebimize değil , cebimizdekini siyasete harcamışızdır. Bunun örneği yıllarca yıkılmayan bir parti olan partimizdir. Halkın düştüğü durum ortadadır. Nereye kadar gider bilinmezama halk seçimlerde cevabını verecektir. Halkı hiçe sayan çiftçi sorunlarını söyleyince gözünüzü kara toprak doyursun diyebilen , emekliyi aç bırakan ,bir hükümet istemiyor bu halk. Irak’ta yaşayan Türkler ana vatan dediği Türkiye’den güçlü bir ses duyamamaktadır. Çuval olayları ile başlayan şöförler ve işçilerin ölümleri ile devam etmekteir.Türkiyenin ağırlığını yüreklerinde hissedememelerinden kaynaklanan eziklik bölgede vasıfsız bir devlet haline sokmuştur. Telaferde yaşanan olaylar bunun en somut örneğidir. Türkiyeden bu ses eksiktir ve bu şanlı tarihimize yakışmamaktadır. Amasya’da gezdiğim ve gördüğüm insanların perişan hali bizleri üzmektedir. Pazarcıdan tutun esnafı kısaca tüm halk bu yanlış işlerden perişan hale gelmiştir. Bir tek çivi çakılmamış ve sanayi atılımı yapılmamıştır" diye konuştu.

Mükerrem Uzun-Kenthaber/Amasya
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2005 Pazartesi 13:44:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?