5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Amasya nefes alacak

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, doğalgazın kullanımı ile birlikte Amasya'da hava kirliliğinin sona ereceğini söyledi. 

Coğrafi açıdan hava kirliliğine elverişli olan ve Türkiye genelinde hava kirliliği bakımından 5. sırada yer alan Amasya'da kirliliğin en kolay çözümünün doğalgaz olduğunu belirten Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "Artık doğalgaz kentimize geldi ve bir mahalle de olsa kullanılmaya başlandı. Önümüzdeki sene kentimizin tamamı doğalgazı kullanmaya başlayacak ve kirlilikte sona erecek" dedi. 

Dört tarafı dağlarla çevrili olan ve bir kavanozu andıran Amasya'nın en kirli iller sıralamasında ilk sıraları bırakmamasının kentte yaşayan insanların sağlığını tehlikeye soktuğunu, gelecek nesillere sağlıklı bir kent bırakmak için medeniyet projesi olan doğalgazın kullanımının yaygınlaşması gerektiğini ifade eden Başkan İsmet Özarslan, "Doğalgazı kentimize getirebilmek için 4 yıl çalıştık ve sonunda başardık. Artık bundan sonra doğalgazın kullanımı için bir engel kalmadı. Bundan sonra Amasyalılar temiz hava teneffüs edecekler" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 16:24:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eda IP: 88.230.127.xxx Tarih : 14.01.2008 19:20:37

evimiz 3 katlı biz sadece 3,kata doğalgaz alabilirmiyiz.teşekkürler hizmet için