5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Amasya pazarcısına 'AB' eğitimi

Amasya’da Bahçeleriçi Mahallesi’nde bulunan semt pazarı yeniden dizayn edilmesinin ardından bugün mehter takımının gösterileriyle açıldı. AB'ye uyumlu pazarların esnafı önümüzdeki hafta da eğitime alınıyor.

Vali Yardımcısı Hikmet Aydın ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen tören sırasında bir konuşma yapan Belediye Başkanı İsmet Özarslan, pazarcıların önümüzdeki hafta içerisinde eğitime alınacağını belirterek, "Amasya her geçen gün güzelleşiyor, modernleşiyor. Kendisine yakışır hale geliyor. Biz de belediye olarak Amasyalılar’a yakışanı yapmaya çalışıyoruz. Bu pazarımız çok modern oldu. Artık gece geç vakitlere kadar elektrikler yanacak ve vatandaşlarımız istedikleri saate kadar alışveriş yapabilecekler. Bir kentin pazarı o şehrin aynasıdır. Esnaflarımız bundan sonra pazarda tek tip elbise giyecekler. Bundan sonra çürük meyve ve sebzeler yerlere atılmayacak. Poşet sistemi ile buna çözüm bulduk. Akşam esnaf çekildikten sonra itfaiye ekipleri tarafından tüm Pazar alanı yıkanıp tertemiz duruma getirilecek" dedi.

Pazarcı esnafı ile tek tek görüşen Başkan Özarslan, süt ve süt ürünü satan esnaflara hijyen sağlamak amacıyla bundan böyle camekan kullanmaları gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2005 Pazar 15:54:37
Güncelleme :9 Ocak 2005 Pazar 15:59:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?