15
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Amasya Protokolü'nün 88. Yılı

Amasya Protokolü'nün imzalanışının 88. yılı etkinlikleri içerisinde düzenlenen konferansta Yrd. Doç. Dr. Emine Altınay, protokolün imzalanışına kadar geçen süreç ve protokolün içeriği hakkında bilgi verdi.

Valilik tarafından düzenlenen 20-22 Ekim 1919 Amasya Protokolü'nün imzalanışının 88. yılı etkinlikleri içinde Atatürk Kültür Merkezi'nde protokol ile ilgili konferans düzenlendi. Vali Celaleddin Lekesiz, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren, Emniyet Müdürü Mustafa Demirok ve daire müdürlerinin yanı sıra resmi kurumlarda çalışan personelin katıldığı konferansta Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emine Altınay Şan, protokolün imzalanışına kadar geçen süreç ve protokolün içeriği hakkında katılımcılara bilgiler verdi. 20-22 Ekim 1919 tarihinde imzalanan Amasya Protokolü öncesi süreci anlatan Yrd. Doç Dr. Emine Altınay Şan, "Vatanın bölünmez bütünlüğü ilkesi Amasya Protokolü'nde bir kez daha teyit edilmişti" dedi.

Şan, konuşmasının devamında Amasya Protokolü'nün içeriğini konuyu kaleme alan bazı yazarların yazılarından kısa bölümler okudu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 19:34:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?