5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Amasya Şeker Fabrikası AB'li oldu

Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, kooperatifin iştiraklerinden olan Amasya Şeker Fabrikası'na yeni yapılan meydan tesislerini tanıttı.

53. pancar alım kampanyasına yetiştirilen ve Amasya'nın Suluova İlçesi'ndeki Amasya Şeker Fabrikası'na 10.5 milyon YTL'ye yapılan ilave meydan tesislerini basın mensuplarına gezdiren Pancar Ekiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, Amasya Şeker Fabrikası'nın bölgenin AB uyumlu ilk tesisi olduğunu söyledi. Fabrikanın sahibinin üreticiler olduğunu vurgulayan Demir, "Ülkedeki en başarılı 500 firma arasında 177.'yiz. Kota engelleri kakarsa ilk 100'e gireriz" dedi.
 
Yeni yapılan tesisle çevreye daha az zarar verildiğini, tesislerin çevre dostu olduğunu söyleyen Mahmut Demir, "Bu tesis çevre dostu bir tesis, geçen yıl 24 saatte 48 bin ton su kullanılırken, şu anda 6 bin ton su kullanılacak. Buda çevreye daha az zarar verilmesi anlamına gelir. AB'ye giremeyiz bilmiyorum ama AB standartlarına uyuma en önce bölgemizde Amasya Şeker Fabrikası uyum sağlamıştır" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 16:27:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?