22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Amasya Şeker'den kan bağışı

Amasya Şeker Fabrikası yönetimi ve çalışanları, Kızılay'a kan bağışında bulundu. 

Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, Türkiye Kızılay Derneği Suluova Şube Başkanı Eyüp Oruç, Fabrika Genel Müdürü Selahattin Akbel ve fabrika çalışanlarının katıldığı kan bağışı kampanyasında Suluova genelinde 157 ünite kan bağışı yapıldı.
Kan bağışının önemine değinerek, insanın başına gelmedikten sonra kanın öneminin anlaşılmadığını söyleyen Mahmut Demir, "Bu vereceğimiz kanlar beklide bize lazım olacak. Şimdi kan kampanyası düzenliyoruz, ileride organlarımızı bağışlayacağız. İlk olarak organımı ben bağışlayacağım" dedi. 

Türkiye Kızılay Derneği Suluova Şube Başkanı Eyüp Oruç ise, "Kan konusunda ilçe halkımızın yeterince bilgisi de vardır, katkısı da vardır. Orta Karadeniz Bölgesi'nde bir günde sivil halk tarafından bağışlanan en fazla kan miktarı 157 ünitedir ve bu da ilçemizde gerçekleşmiştir. Kendilerini 'Kızılay dostu' olarak bildiğimiz, daha önceki kampanyalarda kan bağışında bulunarak Türk Kızılayı'na destek olan Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir'e ve Şeker Fabrikası Genel Müdürü Selahattin Akbel'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2007 Çarşamba 10:50:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?