5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Amasya Şekerspor grup birincisi

Türkiye Birinci Serbest Güreş Ligi'nde son 3 yılın şampiyonu olan Amasya Şekerspor, ligin ilk müsabakalarında Tokat Belediyesi Plevnespor, Turhal Belediyespor ve Bursa Yıldırım Belediyespor'u konuk etti.

Suluova Mahmut Demir Kapalı Spor Salonu'nda yapılan müsabakaları Suluova Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Belediye Başkanı Mahmut Boz, Amasya Şekerspor'un Onursal Başkanı, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi Mahmut Demir ve güreşseverler izledi.

Müsabakalarda Tokat Belediye Plevnespor, Turhal Şekerspor'u 6-1 yenerken, Amasya Şekerspor Bursa Yıldırım Belediyespor'u 7-0, Tokat Belediye Plevnespor, Bursa Yıldırım Belediyespor'u 6-1, Amaya Şekerspor Turhal Şekerspor'u 7-0, Bursa Yıldırım Belediyespor Turhal Şekerspor'u 6-1 yendi. Müsabakaların son maçında Amasya Şekerspor, Tokat Belediye Plevnespor'u 6-1 yenerek grup birincisi oldu.

Amasya Şekerspor Kulübü'nün bu sene de şampiyon olarak lig kupasını dördüncü defa müzesine götüreceğini ifade eden Mahmut Demir, "2008-2009 Türkiye Şampiyonası'nın ilk müsabakalarını yapıyoruz. Hedefimiz grubumuzda birinci olmak ve daha sonra da dördüncü defa lig şampiyonu olmak. Lig şampiyonluğundan sonraki hedefimiz Suluova'da yapılacak Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı ikinci defa ülkemize kazandırmak ve kırılması güç iki rekoru da kırmak istiyoruz. Bu zamana kadar 3 defa üst üste lig şampiyonu olan takım yok Türkiye'de, dolayısıyla biz bir ilki başardık. 3 yıldızlı yüzbaşı olduk, bir de çelenk takıp general olacağız. Gençlerimizin hedefi Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'ndan sonra 2012'de yapılacak Londra Olimpiyatları. İddia ediyoruz Londra Olimpiyatları'nda şampiyon çıkacaksa Amasya Şekerspor güreşçilerinden çıkacak. Bunun için ülkemize söz veriyoruz. Bu geçler Londra'ya da Türk Bayrağı'nı dikecekler" dedi.

Amasya Şekersporlu güreşçilerin milli takımda da önemli başarılar elde ettiklerini belirten Amasya Şekerspor Antrenörü Cahit Ahıskalıoğlu, "Amasya Şekerspor olarak 3 seneden beri lig şampiyonuyuz ve milli takımın yüzde 80'ini oluşturuyoruz. Bu sene de dördüncü şampiyonluğu kazanacağımıza inanıyorum. Türkiye Şampiyon Kulüpler Şampiyonası'nda Türkiye'ye ikinci defa şampiyonluğu kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2008 Pazar 16:12:32
Güncelleme :16 Kasım 2008 Pazar 16:16:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan inbal IP: 85.107.192.xxx Tarih : 16.11.2008 22:02:18

yiğidin harman olduğu yerdir AMASYA