6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Amasya Şekerspor'a güçlü rakipler

Türkiye Birinci Serbest Güreş Ligi A Grubu'nda mücadele eden Amasya Şekerspor, final için Ankara Aski, Ankara Tedaş, İstanbul İnhisar ve Kocaeli Büyükşehir güreş takımları ile karşılaşacak.

Türkiye Serbest Güreş Ligi'nde 3 kere üst üste şampiyon olan ve dördüncü şampiyonluk için iddialı olan Amasya Şekerspor, kadrolarını Rusya, Ukrayna, Tacikistan ve Gürcistan'dan gelen dünya ve olimpiyat şampiyonluklarında başarılara imza atmış olan güreşçilerle destekleyen Ankara Askispor Kulübü, Ankara Tedaşspor Kulübü, İstanbul İnhisarspor Kulübü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyespor Kulübü ile 10-11 Ocak tarihleri arasında Suluova Mahmut Demir Kapalı Spor Salonu'nda karşılaşacak.

Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonluğu bulunan Amasya Şekerspor ile rakipleri arasında yapılacak müsabakalar güreş otoriteleri tarafından heyecanla beklenirken, çok güçlü takımların yapacağı müsabakalarla ilgili görüşlerini açıklayan Amasya Şekerspor Onursal Başkanı Dünya ve Olimpiyat eski milli güreşçi Mahmut Demir, "Türk güreşinin son 3 yıldır yenilmez armadası haline gelen ve bu dalda lokomotif görevi gören kulübümüzün bu başarısı Birinci Serbest Güreş Ligi'nde yer alan diğer kulüplerin yöneticilerinin dikkatini çekince bu kulüpler yeni alternatifler aramaya başladılar. Nitekim futbol, voleybol ve basketbol branşlarında olduğu gibi yurtdışındaki dünya ve olimpiyatlarda ilk üç dereceye giren güreşçileri transfer eden kulüpler Birinci Serbest Güreş Ligi'nde mücadele etmeye başladılar.

Böyle bir atmosfer içinde devam etmekte olan Play Off maçlarının A grubunda yeralan takımımız çok güçlü rakipleri ile karşılaşacak. 10-11 Ocak tarihlerinde Suluova'da yapılacak müsabakalarda tüm Amasyalıları takımımızı
desteklemeye davet ediyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 22:52:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?