5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Amasya sezona iddalı giriyor

7 bin 500 yıllık tarihi geçmişiyle kültür turizminde Türkiye’nin önemli bölgeleri arasında yer alan Amasya, bu sene geçen seneye oranla daha fazla turist çekmeye hazırlanıyor.

Son yıllarda yapılan tanıtım atağı ile yıldızı parlayan bir turizm merkezi durumuna gelen Amasya’da, 2005 sezonu için kollar sıvandı.

2004 yılında yaklaşık 120 bin kişinin ziyaret ettiği Amasya Müzesi ve Kral Kaya Mezarları’nın bu sene daha fazla ziyaret edilmesi için çaba sarf edildiği Amasya’da, vatandaşlarında sektör üzerinde bilinçlenmeleri yetkilileri memnun ediyor.

Harşena Dağı yamaçlarında, öldükten sonra dirileceklerine inanan Pontuslu Devleti kralları tarafından yaptırılan Karal Kaya Mezarları ve bölgenin en donanımlı müzesi olan ve 30 bin tarihi eserin sergilendiği Amasya Müzesi’nin bu senede çok fazla ziyaret edilmesini beklediklerini kaydeden Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "Kentimize gelecek olan misafirlerimize her zaman olduğu gibi yine sıcak ilgimizi göstereceğiz. Artık Amasyalılarda turizm konusunda bilinçli olarak hareket ediyorlar. Bu kentin turizm sektöründe gelişmesini artık kimse engelleyemez" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 14:46:59
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 15:50:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?