16
Mayıs
2024
Perşembe
AMASYA

Amasya turizmde iddialı

Amasya Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Kaya, yılın ekim, kasım, aralık ve ocak aylarında turizm sektöründe işletmecilik yapan işadamları ile gelecek sezonlar için kampanyalar yapacaklarını söyledi.

Amasya'nın turizm sektöründe her geçen sene kendini geliştirdiğini, turist sayısını artırdığını belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Kaya, "2006 yılında Amasya'ya yerli ve yabancı 164 bin turist geldi. 2007 yılının eylül ayı sonu itibari ile bu rakam 191 bin 423 kişiye ulaştı. Bizim sezona başlamadan önce hedefimiz 200 bindi. Bu rakama yıl sonuna kadar ulaşacağız, hatta geçeceğiz" dedi.

2006 yılında Amasya'da 4 bin yabancı turistin gelerek konakladığını, bu sene sadece Ağustos ayında bin 925 turistin gelerek konakladığını, eylül ayında ise 825 kişinin geldiğini ve konakladığını söyleyen Ahmet Kaya, "Ekim, kasım, aralık, ocak, aylarında kentteki turizm sektöründe işletmecilik yapan iş adamlarımızla gelecek sezon için Türkiye genelinde her ilde kampanyalar yapacağız. Kentimizin tanıtımını yaparak sezona hazırlanacağız. Bu zamana kadar yapılan tanıtımların büyük faydalarını görüyoruz. Bu bayramda kentte bulunan otellerimizin tamamı dolu, boş yerimiz yok" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 15:50:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?