4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Amasya turizmine hükümet desteği

Pirler Parkı’nda yapılan ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Amasya Milletvekili Akif Gülle, AK Parti Amasya Milletvekili Hamza Albayrak, AKP İl Başkanı Mustafa Yıldız, Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Gül ve Amasya’da turizme hizmet veren işyeri sahiplerinin katıldığı toplantıda Amasya’nın turizmi masaya yatırıldı.


Amasya’nın turizm sektöründe iddialı olduğunu belirten AKP Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle, "Bizler gözlerimizi kapatsak da, elimizi gözümüzü bağlasak da Amasya turizmde Türkiye’de iddiası olan iller arasındadır. Amasya artık yavaş yavaş kendi kabuğuna sığmaz duruma geldi. Bizler bir şey yapmasak da bu sezonda bugüne kadar 72 bin insan Amasya Müzesi’ni gezmiş. Bu da Amasya’nın turizmde iddialı olduğunun kanıtıdır" diye konuştu.
Turizm sektörü ile uğraşan işadamlarına Amasya’ya yapacakları her türlü yatırımda destek olacaklarını ifade eden Akif Gülle, "Lütfen ufkunuzu açın, bizler elimizden gelen desteği sizlere sunacağız. Hepiniz için yollar sonsuza kadar açık olacak. Artık Amasya, tarih ve kültür turizminin yükselen değeridir" şeklinde konuştu.

Gülle, Amasya’da turizm sektörüne yatırım yapmış işyeri sahiplerinin de sorunlarını dinledi.

iha-amasya
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 12:55:49
Güncelleme :19 Ağustos 2004 Perşembe 17:24:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?