5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Amasya Türkiye'ye örnek

Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, okul öncesi eğitimde okullaşma oranlarında Türkiye genelinde Amasya'nın 1. sırada yer aldığını ve diğer illere örnek teşkil ettiğini söyledi. 

Amasya'nın okul öncesi eğitim okullaşma oranının 2 sene önce yüzde 24 olduğunu, başlatılan seferberlik sonucunda yüzde 74'e çıkarak Türkiye'de ilk sıraya yerleştiğini söyleyen Vali Celaleddin Lekesiz, "Bu bir seferberliktir. Okul öncesi eğitim gören bir kısım öğrencimizin okula verdiği aylık 25 YTL'yi bulan aidat parasını ve servis ücretlerinin bir kısmını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan karşılıyoruz" dedi. 

Amasya genelinde okul öncesi eğitimde yaşanan bu gelişmenin okul idarecilerinden öğretmenlere, Milli Eğitim Müdürlüğü personelinden velilere kadar herkesin gayreti ile oluştuğunu ifade eden Vali Lekesiz, "Çocuklarımızın gelişimlerine büyük faydası olan okul öncesi eğitime tüm velilerin gönülden desteği var. Okullaşma oranı ile Türkiye birincisi olduk. Önemli olan bundan sonra bu dereceyi korumaktır. Hedefimiz okul öncesi eğitimde okullaşma oranı olarak yüzde 100'ü yakalamak" diye konuştu. 

Gazi İlköğretim Okulu'nun okul öncesi eğitime destek vermek amacıyla 'Bir oyuncak bir çocuk, bir çocuk bir dünya' sloganıyla düzenlediği oyuncak kampanyasında toplanan 42 bin YTL'lik oyuncağın dağıtım törenine katılan Vali Lekesiz, Amasya merkezdeki okulların katılımıyla 29.11.2007 tarihinde Gazi İlköğretim Okulu önderliğinde başlatılan oyuncak kampanyası çerçevesinde okullardan gelen 4 bin 183 oyuncağın tamamını okul öncesi eğitim veren kırsal kesimdeki 47 okula dağıttı.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 12:18:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?