5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Amasya Üniversitesi büyüyor

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren, "Amasya Üniversitesi sadece şekil üniversitesi değil, tercih edilir bir üniversite olacak" dedi.


Rektörlükte düzenlediği basın toplantısında 2006 yılında kurulan Amasya Üniversitesi'nin 2 yılını değerlendiren ve yapılan çalışmaları anlatan Rektör Prof. Dr. Zafer Eren, üniversite kadrosunu kurarken iş yapacak personeli görevlendirdiğini açıkladı. 1 fakülte ve 3 yüksekokul ile eğitim ve öğrenimini sürdüren Amasya Üniversitesi'nin fen edebiyat fakültesi, teknik eğitim fakültesi ve mimarlık fakültesine kısa zaman sonra kavuşacağını açıklayan Prof. Dr. Zafer Eren, fen edebiyat fakültesinin 2009-2010 eğitim ve öğretim döneminde öğrenci almaya başlayacağını açıkladı.


Üniversiteye ait olan binalarda yapılan inşaat çalışmalarını anlatan Rektör Zafer Eren, 2007 yılında 314 bin YTL, 2008 yılında da 1 milyon 314 bin 623 YTL ödeneğin inşaat çalışmalarına harcandığını açıkladı. Üniversite senatosundan geçen, YÖK tarafından kabul edilen ve tıp fakültesi kurulması kararının Başbakanlık'ta onaylanmasından sonra mecliste bununla ilgili kanun çıkartılacağını belirten Zafer Eren, "Amasya Üniversitesi yeni bir üniversite olsa bile bölge üniversitesi olmaya aday bir üniversite.

Kuruluşu onaylanacak olan tıp fakültesinin dekanı ile bunu kararlaştıracağız ama ben burada bir de ihtisas hastanesinin kurulmasını istiyorum. Bu ihtisas hastanesi de kampüs nerede olacaksa orada olacak. Tıp fakültesinin yeri için de kafamızda bir plan var" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 15:20:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?