5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Amasya'da dev organizasyon

Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası Serbest Güreş Müsabakaları'nın 2-3 Aralık tarihleri arasında Amasya'da yapılacağı bildirildi. 

Amasya Şekerspor Kulübü'nün geçen sene Türkiye Serbest Güreş Ligi'nde şampiyon olmasında sonra katılacağı Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası'nın Amasya'da yapılacağı müjdesini veren Amasya Şekerspor Kulübü Onursal Başkanı Dünya ve Olimpiyat Ağır Sıklet Güreş eski Şampiyonu Mahmut Demir, Amasya'nın böylesine büyük bir organizasyona tarihinde ilk defa ev sahipliği yapacağını açıkladı. 

Türkiye'de bu zamana kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası Serbest Güreş Müsabakaları'nın yapılmadığını söyleyen Mahmut Demir, Rusya, Ukrayna, Yunanistan ve Romanya'nın kesin olarak katılacaklarını açıkladı şampiyonaya 16 ülke takımının katılmasını beklediklerini söyleyerek, "Tarihimizde ilk defa böylesine büyük bir şampiyonaya ev sahipliği yapacağız. Amasya için çok önemli bir organizasyon olacak. Bu organizasyonu başarı ile sonuçlandıracağız" diye konuştu. 

Şampiyonanın Amasya'da yapılmasına ünlü şampiyon Mahmut Demir'in girişimleri ile Avrupa Güreş Federasyonu SELA ve Dünya Güreş Federasyonu FİLA yetkililerinin Çin'de yapılan dünya şampiyonasında karar verdiğini bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 18:36:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?