5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Amasya'da kirazlar yarışacak

12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Haftası etkinliklerinin programı kutlama komitesi tarafından çıkartılırken, etkinlikler önceden olduğu gibi 10 güne değil daha kısa bir zamana dağıtıldı. 

Atatürk'ün Milli Mücadeleyi başlatmak üzere Samsun'dan sonra 12 Haziran 1919 tarihinde ayak bastığı ve 22 Haziran tarihinde Amasya Tamimi'ni deklare ettiği Amasya'da, geleneksel olarak kutlanan 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Haftası etkinliklerinin 10 günden 3 güne indirilmesinden sonra kutlama komitesi tarafından yapılacak etkinlikler belirlendi. 

12 Haziran tarihinde Milli Hakimiyet Parkı'ndaki fuar alanının açılışıyla başlayacak olan programın ilk gününde Amasyalı çiftçiler tarafından yetiştirilen kirazlar Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin jüri üyesi olduğu yarışmada, rengine, tadına, ağacına ve yetiştirilme tarzlarına göre alacakları puanlarla birbirleriyle en güzel kiraz olma yolunda yarışacaklar. 

Atatürk'ün Amasya'ya geldiğinde karşılandığı yer olan Cülüstepe mevkiinde oluşturulacak kortejin Yavuz Selim Meydanı'na kadar yürümesiyle devam edecek programın 2. ve 3. günlerinde ise çeşitli sanat etkinliklerinin yanı sıra konserler ve konferanslar olacak. 14 Haziran tarihinde sona erecek olan programlar Atatürk'ün Amasya Tamimi'ni deklare ettiği gün 22 Haziran tarihinde Milli Mücadele meşalesinin yakılmasıyla gün boyu devam edecek.
.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2006 Pazartesi 17:53:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?