22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Amasya'da KÖYDES çalışmaları

Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, Köy Alt Yapısını Destekleme (KÖYDES) Projesi çerçevesinde Köylere Hizmet Götürme Birlikleri ve İl Özel İdaresi işbirliğiyle yürütülen çalışmalarda işlerin verimli ve süratli sürdürülebilmesi için bütün imkanlar seferber edildiğini söyledi. 

Yaptığı açıklamada, 'Suyu ve yolu olmayan köy kalmayacak' sloganıyla yola çıkan ve temel altyapı eksiklerinin kısa sürede tamamlanmasını hedefleyen KÖYDES Projesi'nin yurt genelinde olduğu gibi Amasya'da da Valilik koordinesinde başarıyla sürdürüldüğünü ve kırsal kesime hayat vermeye devam ettiğini ifade eden Vali Lekesiz, "Milletin efendisi olan çalışkan Türk köylüsü, hak ettiği hizmete ve yıllardır özlemini çektiği hayat standardına KÖYDES Projesi ile kavuşmaktadır. Projenin kapsamı ve gerçekleşmedeki başarısı dikkate alındığında, Cumhuriyet tarihi boyunca köylerimize en büyük yatırım ve hizmet KÖYDES ile verilmiştir. Bugüne kadar başarıyla uygulanan KÖYDES Projesi kapsamında verilen hizmetler, 2007 yılında da tüm hızıyla sürecektir" dedi. 

Yüksek Planlama Kurulunun 13.02.2007 tarih ve 2007/2 sayılı kararıyla Amasya'ya merkez ve ilçelerdeki köylerin yol ve içme suyu işlerinde kullanılmak üzere toplam 17 milyon 608 bin YTL ödenek tahsis edildiğini belirten Vali Lekesiz, "Bu ödenekle 288 kilometre asfalt köy yolu, 88.6 kilometre stabilize köy yolu, 1 adet köprü yapımı, 7 adet köprü onarımı, 19 adet menfez, 1 adet istinat duvarı, 57 adet köy içi parke yol yapımı, ayrıca 62 köy için içme suyu yapımı planlanmış olup, ihalelerinin yapılmasının ardından yapım işleri yıl içinde tamamlanacaktır. Ayrıca, KÖYDES Projesi kapsamında kullanılacak olan araç ve makinelerin akaryakıt ihtiyacı da bu ödenekle karşılanacak ve içme suyu ve köy yollarında kullanılmak üzere boru alımı gerçekleştirilecektir" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2007 Çarşamba 18:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yavuz doğan IP: 88.232.197.xxx Tarih : 10.04.2007 00:02:49
sayın valim köydes projesiyle köylerimize hayat verdiğiniz için teşekkür ederim.özellikle kırsal kesimdeki köylere vermiş olduğunuz destekler için ayrıca teşekkür ederim.sizlerden bir isteğim var kırsal köylerdeki vatandaşlarımız için damlama suyun önemini ve ekonomiye katkısını ve nasıl kullanılacağını bilgilendirmek dahilinde bir çalımalarda yapılabilirse çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler çalışmalarınızda başarılar dilerim saygılarımla AMASYA merkez SARAYCIK köyü YAVUZ DOĞAN