6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Amasya'da kültür sanat günleri

Atatürk'ün 12 Haziran 1919'da Amasya'ya gelerek 22 Haziran 1919'da Amasya Tamimi'ni tüm dünyaya deklare etmesinin 90. yılında düzenlenen 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Haftası'nda bir dizi sanatsal etkinlik düzenlendi.


Amasya Tamimi'nin yayınlanışının 90. yılı anısına düzenlenen etkinliklerde Amasya Valiliği'nin desteği, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi'nin işbirliğinde 10 Ocak 2008 tarihinde açılan tezhip ve hat kursuna katılan kursiyerlerin yaptığı eserlerden oluşan sergi Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açıldı. Vali Celalettin Lekesiz, Milletvekili Avni Erdemir, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Vali Celalettin Lekesiz'in eşi Zehra Lekesiz ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Canatan'ın eşi Tunsel Canatan'ın katıldığı sergide 15 tezhip kursiyeri ve 10 hüsnü hat kursiyerinin yaptığı toplam 90 eser sergilendi.


Tezhip öğreticisi Süreyya Alper ve hat öğreticisi Ömer Pekeriçli'nin himayesinde kurs alan kursiyerlerin yaptığı eserler sanatseverlerin büyük ilgisini çekerken, Amasya Belediyesi Sanatevi'nde makina nakışı ve el sanatları kursuna katılan kursiyerlerin yaptığı el emeği göz nuru eserlerin sergilendiği serginin açılışı da Amasya Belediyesi Sanatevi'nde yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 15:28:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?