4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Amasya'da NATO protesto edildi

Yavuz Selim Meydanı'nda geniş güvenlik önlemleri altında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) tarafından ortaklaşa düzenlenen basın açıklamasına yaklaşık 30 kişi katıldı.

 İstanbul'da toplanacak NATO zirvesinde Büyük Ortadoğu Projesi'nin (BOP) ele alınacağını, ABD'nin dünya hakimiyetini sağlamlaştırma planında NATO'yu askeri aktör olarak kullanacağını belirten Eğitim-Sen Amasya Şube Sekreteri Bilal Alabuğa, "Irak'ı kana bulayanlar, Filistin'de işgale göz yumanlar, Afganistan halkının katilleri, Balkanları göz yaşına boğanlar, bölgemizde emperyalist amaçları için oyun tezgahlayanlar, NATO zirvesi için İstanbul'a geliyor.

Bu zirve halkları açlığa ve ölüme mahkum etme zirvesidir. Ülkemizi ABD çıkarları için savaşın merkez üssü yapma zirvesidir. ABD'nin dünyanın efendisi olduğunu kabul ettirme zirvesidir. Bu zirveden savaş ve gözyaşı çıkacaktır. Bu zirveye geçit vermeyelim" dedi. Atılan sloganların ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

amasya-iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2004 Cumartesi 12:14:15
Güncelleme :18 Ağustos 2004 Çarşamba 15:29:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?