22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Amasya'da okullar modernleşti

Amasya Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Amasya'da bulunan ilköğretim okullarının çoğunun modern duruma getirildiğini belirterek, yeni yapılan okullarda öğrenciler ve öğretmenler için her türlü konforun bulunduğunu söyledi.

İlk yapım yılı 1958 olan, 2005 yılında yıkılarak yeniden yapılan ve 2007 yılının mart ayında eğitim ve öğretime kaldığı yerden devam eden Ziya Paşa İlköğretim Okulu'nda düzenlediği basın toplantısında okulun tanıtımını yapan Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, "Amasya'da son yıllarda yapılan okullarda öğrenciler ve öğretmenler için gereken her türlü konfor var. 650 öğrenci kapasiteli okulumuzda toplam 312 öğrencinin eğitim görüyor. Bu okulumuzun tam kapasite ile eğitime devam etmesi için Bahçeleriçi ve Şamlar Mahallesi'nde bulunan öğrencileri bu yeni okulumuz kayıt olmaya çağırıyoruz" dedi.

Amasya merkezde 7 okulda ikili eğitim yapıldığını belirten Necati Akkurt, "Okulumuzun fiziki durumu çok iyi ve rahat bir ortama sahip. Bu okulumuzun önünden geçen anayol üzerine kısa zaman sonra bir üst geçit yapılacak. 21 bilgisayarın bulunduğu bilgisayar sınıfı ve fen laboratuvarının mevcut olduğu okulumuzda okul öncesi eğitimine devam eden 42 öğrencimiz mevcut. Özürlü öğrencilerimizin kullanabileceği asansöründe bulunduğu okulumuz, diğer okullar gibi modern ve her türlü konforu içeriyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 17:22:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?