16
Mayıs
2024
Perşembe
AMASYA

Amasya'da sağlık atağı

Amasya Sağlık İl Müdürü Dr. Rüştü Ertosun, devlet hastanesinden boşalan Ruhi Tingiz Devlet Hastanesi binasının yerine Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin yapılacağını söyledi. 

Amasya'da devlet hastanesinin yeni yapılan yerine geçmesinden sonra boşalan Ruhi Tingiz Devlet Hastanesi binasının Sağlık Müdürlüğü binası olarak hizmet vereceğini belirten Sağlık İl Müdürü Dr. Rüştü Ertosun, yıkılarak yeniden yapılacak binanın içerisinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin yanı sıra Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olacağını belirtti. Amasya'da son yıllarda sağlık alanında çok önemli gelişmelerin yaşandığına dikkat çeken Dr. Rüştü Ertosun, kent merkezinde ilçelerle birlikte 30 sağlık ocağına hizmet veren ve hemen hemen kan tahlillerinin tamamının yapıldığı bir laboratuvar kurulduğunu belirtti. Dr. Rüştü Ertosun, "Sağlık ocaklarına hizmet veren merkez laboratuvarımızda Amasya Devlet Hastanesi laboratuvarında yapılan tahlillerin tamamı yapılıyor. Daha önce insanlar küçük bir kan tahlili için köylerinden kalkıp Amasya'ya geliyorlardı. Şimdi gelmelerine gerek kalmadan sağlık ocağına kan veriyorlar ve alınan kanlar özel kan nakil araçlarıyla merkezimize geliyor. Yapılan tahlillerin sonuçları internet aracılığıyla sağlık ocağındaki doktorlarımızın bilgisayarlarına gönderiliyor. Böylece devlet hastanesinin sırtındaki yükte azalmış oluyor" dedi. 

Devlet Hastanesi'nden boşalan Ruhi Tingiz Devlet Hastanesi binasının daha önceleri tadilatının yapılmasının düşünüldüğünü, fakat çıkan masrafın yeni bir bina yapımı kadar tuttuğunu, bu yüzden onarım yerine binanın yıkılarak yerine yenisinin yapılmasının kararlaştırıldığını ve Sağlık Bakanlığı tarafından 2007 yılı yatırım programına alındığını ifade eden Dr. Ertosun, "Ruhi Tingiz Devlet Hastanesi'nin yerine yeni yapılacak binamızın içerisinde Sağlık Müdürlüğü, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin yanı sıra Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olacak. 3 milyon YTL verip binanın tadilatını yaptırmak yerine yenisinin yaptırılmasının daha uygun olacağını düşündük. Kanser Erken Teşhis Merkezi'nin önceden bulunduğu yere yapılacak olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin hizmet vermeye başlamasından sonra buruya 7-8 tane doktorun yanı sıra, diş hekimliği konusunda uzmanlık branşlarında doktorlar gelecekler. Burası çok donanımlı bir ağız ve diş sağlığı hastanesi olacak" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2007 Perşembe 11:09:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
duygu süer IP: 88.252.3.xxx Tarih : 23.12.2007 13:51:50

iş arıorum bu konu da yardımınız olursa sevinirim ii bayramlar