22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Amasya'da su sıkıntısı yok

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, içme suyu problemlerinin olmadığını belirterek, ishale hattından kaçak su alanların sularını keseceklerini söyledi.

Amasya'nın günlük su ihtiyacı 400 litre saniye olduğunu, bu suyun mart, ekim aylarında tamamı Akdağ kaynağından karşılandığını, yol güzergahındaki 65 kilometrelik ishale hattından su alanlardan dolayı yaklaşık 200 litre saniye kayıp olduğunu ifade eden Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "Mevcut 18 pompadan ve yeraltından takviye yaparak su ihtiyacımızı gideriyoruz. Şehir şebekesi 300 kilometredir. Bütün depolarımız elden geçirilmiş ve tertemiz vaziyettedir. Göllü, Çakallar ve İpekköy mahallelerinde içme suyu ile arazilerin sulandığını tespit ettik. Bunu kesinlikle yasakladık, içme suyundan kimse arazilerini sulayamaz, cezai yaptırımlar uygulayacağız" diye konuştu.

Kaçak su kullananlarla mücadeleye başladıklarını belirten Başkan Özarslan, "Akdağ'dan gelen ishale hattından kaçak su alanların sularını tamamen keseceğiz. Amasya halkı adına bizim yapmakla zorunlu olduğumuz bir husus. Kesinlikle su sıkıntımız yok. 100 litre saniye kapasite artırımı için çalışmalar yapıyoruz. Birçok yerde su sıkıntısı yaşanıyor. Amasya'da böyle bir sorun olmamakla birlikte vatandaşlarımızın mutlaka tedbirli olmalarını rica ediyoruz. Herkes suyunu tasarruflu olarak kullanmalı. Su tasarrufu geleceğimiz açısından çok önemli" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2007 Pazartesi 12:12:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?