4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Amasya'da turizm firmalarının personeline eğitim verilecek

Amasya Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Gül, "Amasya’da turizme hizmet veren işletmelerdeki personele pratik bilgiler içeren eğitim verilecek" dedi.

Mustafa Gül, Türkiye’nin turizm potansiyeline oranla Amasya’nın turizm potansiyelinin de oldukça geniş kapsamlı ve zengin olduğunu söyledi. Gül, "Bunların en önde gelenlerinden kültür turizmi, termal turizmi, ve doğa turizmi gibi 7 bin 500 yıllık geçmişi ile 13 medeniyete ev sahipliği yapmış, her köşesi açık hava müzesi görünümünde olan Amasya, turizme açılma konusunda biraz geç kalmış olmakla beraber, son yıllarda büyük bir eksikliğimiz olan Amasya Lobisi oluşturma çalışmaları yurtiçi ve yurtdışında devam etmektedir" diye konuştu.

Amasya’nın busene turizm sezonunda geçen seneye oranla turist sayasını 2’ye katlayacağını söyleyen Mustafa Gül, "Amasya’da turizm yatırım ve işletme belgeli 463 yatak kapasitesi ile 2003 yılında 128 bin konuk ağırlanarak, yaklaşık 15 trilyon lira girdi sağlamıştır. Bu sene turizm sezonunda Amasya’nın turizm girdisini geçen seneye oranla 2’ye katlayacağız. Bu sene 250-300 bin civarında turist bekliyoruz. Bugün otellerimiz Mayıs ayına kadar dolu. Mayıs ayından sonrada doluluk oranı devam edecek" şeklinde konuştu.

Tur operatörlerinin kendilerini arayarak Amasya’ya geleceklerini belirtip, rehber istediklerini ifade eden Gül, şöyle devam etti:

"Şu anda rehber sıkıntımız var. Bu sıkıntımızı da müdürlüğümüz bünyesinde yabancı dili olan 10 kişiye kurs vererek gidereceğiz. Onları danışma büromuzda görevlendirip gelen kafilelere yardımcı olmalarını sağlayacağız. Turizme hizmet veren işletmelerde çalışan personele pratik bilgiler verilerek eğitimleri sağlanacak. Biz müdürlük olarak haftada bir belediye işbirliği ile turistlerin gezdiği tarihi ve doğal güzelliklerin temizlenmesini sağlıyoruz. Amasyalılardan da çevrelerini temiz tutmalarını istiyoruz"

AMASYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2004 Pazartesi 17:06:29
Güncelleme :19 Nisan 2004 Pazartesi 17:15:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?