4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Amasya'da turizm patlaması bekleniyor

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yalıboyu evlerinin tadilatı ile Amasya Tamimi’nin yazıldığı ve şu anda yerinde olmayan Saraydüzü Kışla Binası’nın yeniden yapılması sözünü verdi" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Haziran’da yaptığı Amasya ziyaretinden Amasya’nın karlı çıktığını belirten Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Başbakan Erdoğan’ın Amasya’da kültürel anlamda yapılan hizmetlere büyük destek verdiğini ifade etti.
Amasya’da yapılan tanıtımlardan sonra yakın bir zamanda turizm patlaması yaşanacağını söyleyen Başkan Özarslan, "Amasya’da turizm patlaması olacak. Ama benim korkum konaklama yerleri ve restoranların yetersiz olması. İşadamlarımızın Amasya’ya turistik tesis yapmaları lazım. Amasya’da kim otel yaparsa kazanır" diye konuştu.
Amasya’da yatırım yapmak isteyen Alman bir işadamı ile görüştüğünü belirten Özarslan, kurulması planlanan fabrikada, işletmecisi tarafından parfüm ve ilk yardım sağlık malzemelerinin üretiminin düşünüldüğünü söyledi.
AMASYA - İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2004 Cuma 03:26:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?