5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Amasya'da yangın

Amasya-Taşova Karayolu'nun 20. kilometresinde Kışlacık Köyü civarında bulunan ormanlık alanda çıkan yangın, gece boyunca devam etti. 

Havaların mevsim normalleri üzerinde seyrettiği Amasya'da, Kışlacık Köyü yakınlarından bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında, çam ağaçlarından oluşan yaklaşık 100 dönümlük ormanlık alan ve tarlalar tamamen yanarak kül oldu. 
Amasya Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü, Taşova, Erbaa, Niksar ve Vezirköprü'den gelen itfaiye ekiplerinin yanı sıra çevrede bulunan köylülerin müdahale ettiği yangın, arazi şartları nedeniyle söndürme çalışmaları yapanlara zor anlar yaşattı. 

Dün saat 14.00 sıralarında çıkan yangın uzun süren uğraşların ardından kontrol altına alınırken, 35 itfaiye eri ve köylülerin özverili çalışmaları orman yangınının daha da büyümesini engelledi.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2006 Pazartesi 10:18:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nmık çetin şahin IP: 85.101.79.xxx Tarih : 30.08.2006 15:22:20
yanan her ağaç dünyanın nersinde olursa olsun yüreğim yanıyormuş gibi acı veriyor bana, her kim ki bilinçli olarak bu yangılara sebep oluyorsa sonuçta onlarda yansın diyorum.