5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Amasya'dan 2 milyon YTL'lik proje

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Amasya'dan hibe almak için katılan 35 projeden 7 tanesi hibe programına alındı.


Amacı; çiftçiler başta olmak üzere kırsal kesimde yaşayan insanların hayat standardını yükseltmek ve kırsal kalkınmaya hız vermek için üretim ve yatırım projelerine destek vermek olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, kırsal kesimde oluşturulacak katma değerin üretilen bölgede kalmasını sağlamak amacıyla kırsal alanda yapılacak tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması, ambalajlanması ve paketlenmesi, alternatif enerji kaynakları kullanılan modern seraların yapımı gibi ekonomik yatırımlar ile sulama tesislerinin iyileştirilmesi, damlama ve yağmurla sulama teknikleri gibi altyapı yatırımlarının devlet tarafından desteklenmesini içeriyor.


Program kapsamında ekonomik yatırımlar için bireysel ve grup başvurularında hibeye esas proje tutarının yüzde 50'si, sulama yatırımlarında ise yüzde 75'i hibe olarak verilirken, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 2006 yılında uygulamaya konulan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'nın 2008 yılı içerisinde 4. etabına başlandı. 4. etap hibe proje başvuruları son tarihi olan 28 Temmuz 2008 itibari ile Amasya Tarım İl Müdürlüğü'ne,11 adet toplu basınçlı sulama sistemi projesi ile 24 adet ekonomik yatırım projesi olmak üzere toplam 35 adet proje başvurusu yapıldı.

Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü tarafından bakanlık kriterleri ve bütçe imkanları ölçüsünde 2 adet toplu basınçlı sulama sistemi ile 5 adet ekonomik yatırım olmak üzere toplam 7 adet proje 4. etap hibe programına alınırken, 7 adet projenin toplam maliyeti 3 milyon 477 bin 704 YTL olup, bu projelere 1 milyon 917 bin 628 YTL hibe desteği sağlanacak.

İha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 16:37:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?