4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Amasyalı miniklerden sergi

Amasya Milli Eğitim Müdürü Muharrem Aykan, köylerde anasınıfı açılması için büyük talep olduğunu belirterek, "Okul öncesi eğitiminin zorunlu hale getirilmesi için yapılan çalışmalar, bakanlık bünyesinde devam ediyor" dedi.

 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Amasya Vedia Zeren Anaokulu öğrencileri tarafından resim ve el sanatları sergisi düzenlendi. Serginin açılışını yapan Milli Eğitim Müdürü Muharrem Aykan, Amasya'da bulunan ilköğretim okulların tamamında anasınıfı bulunduğunu söyledi. Aykan, "Ama anasınıflarını artırmayı düşünüyoruz. Liseler bünyesinde de anasınıfları kurmayı planlıyoruz. Bu konu ile ilgili liselerde çalışmalar sürüyor. Bunun dışında çeşitli resmi kurumlar kendi bünyelerinde anasınıfı açabilirler. Biz de oraya öğretmen görevlendirmesini seve seve yaparız" diye konuştu.


Okul öncesi eğitimi sayesinde üniversite sınavlarında başarının arttığına dikkat çeken Aykan, şöyle devam etti:


"Anasınıflarında görevli öğretmenlerin sayısını artırmayı planlıyoruz. Şu anda 80 köyümüzde anasınıfı var. 80 okulda 80 usta öğretici çalışıyor. Branş öğretmeni olarak Amasya'da 97 okul öncesi öğretmeni var. Köylerden anasınıfı açılması konusunda yoğun talepler var. Biz de yaklaşık 80 köyde daha anasınıfı açmayı düşünüyoruz. Bunun yanı sıra prefabrik anasınıfı projemiz var. Fiyat araştırması yapıyoruz. Bahçesi ya da çevresi uygun olan okulların bulunduğu yerlere prefabrik anasınıfları kuracağız. Okul öncesi eğitiminin zorunlu hale getirilmesi için yapılan çalışmalar, bakanlık bünyesinde devam ediyor."

AMASYA - İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2004 Cumartesi 17:39:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?