5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Amasyalı sanatseverlere güzel haber

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nün arşivlerinde bulunan sanatsal fotoğraflardan oluşan sergi Amasya'da açıldı. 

Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tektaş, Emniyet Müdürü Mustafa Demirok, daire müdürleri ve sanatseverlerin katıldığı sergi, Amasya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 

Cumhuriyet sonrası 2. dönem resim sergisi, Türk süsleme sanatları sergisi, Fikret Mualla resim sergisi, sanatsal fotoğraf sergisi ve geleneksel Osmanlı-Türk süsleme sanatları sergisinde bulunan koleksiyonların 55 ilde bir hafta boyunca sergilenmesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sağlandığını belirten Güzel Sanatlar Galerisi Müdürü Hürrem Özerden, sanatsal fotoğraf sergisinin Karaman, Nevşehir, Kayseri, Kırşehir, Yozgat, Kırıkkale, Çankırı ve Çorum'da sergilendikten sonra Amasya'ya geldiğini, 10 Kasım tarihine kadar gezilebilecek olan serginin daha sonra Tokat ve Sivas'ta sergileneceğini açıkladı. 

Çerkeş Karadağ, Adnan Ataç, Ahmet Selim gibi ünlü fotoğrafçıların dışında ismi pek duyulmayan fotoğraf sanatçılarının da eserlerinin bulunduğu fotoğraf sergisi, Amasyalı sanatseverler tarafından ilgiyle gezildi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 15:13:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?