5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Amasya'nın çevre düzeni planı hazır

Amasya Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından yaptırılan 1/100.000 ölçekli Amasya Çevre Düzeni Planı çerçevesinde alınan kararlar düzenlenen bir toplantı ile anlatıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan ve Vali Celaleddin Lekesiz, Belediye Başkan Vekili Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren, Emniyet Müdürü Mustafa Demirok, ilçe kaymakamları ve daire müdürlerinin katıldığı toplantıda yüklenici firmaya Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından yaptırılan 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'nın tanıtımı yapıldı.

Çevre ve Orman Müdürü Yaşar Kayataş, şehir plancıları Gürkan Akgün ve Özcan Biçer tarafından Amasya'nın geleceğini yakından ilgilendiren, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak üzere, Amasya mülki sınırları içerisindeki arazinin sanayi, tarım, turizm, ulaşım ve yerleşim yerleri gibi alanların planlanmasını kapsayan, sektörel gelişmeleri değerlendirecek, koruma ve kullanma dengesini kuracak stratejik kararlar ve ana arazi kullanım kararlarının belirlendiği planlama çalışmasında gelinen nihai aşama izleyenlere aktarıldı.

Çevre Düzeni Planı'nın yapılması için 2007 yılında ihale yapıldığını, planın yapımı aşamasında düzenlenen toplantılarda her kesimin görüşlerinin alındığını belirten Çevre ve Orman Müdürü Yaşar Kayataş, "Palanın işleyiş sürecine baktığımızda, tüm kesimlerin katıldığı kendi planımız olduğunu görüyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 18:56:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?