5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Amasya'nın eğitimdeki hedefi ilk 10

Amasya Valisi Celalettin Lekesiz, "Eğitimde Türkiye genelinde ilk 10 içerisinde olmamız şart" dedi.


Amasya 75. Yıl İMKB Bayezid İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenleri Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt ile birlikte İlköğretim Haftası nedeniyle Vali Celalettin Lekesiz'i ziyaret etti. İlköğretim öğrencileri ziyaretin anısına Vali Celalettin Lekesiz'e ebru tablo hediye ederlerken, Vali Lekesiz de ziyaretçilerine kitap hediye etti.


Amasya'da eğitimde ciddi bir sorunu kalmadığını söyleyen Vali Lekesiz, "Öğretmen sorunu yok, derslik sorunu yok, bilgisayar sınıfı olmayan okulumuz yok. Geriye moralimizi motivasyonumuzu yükseltip dikkatimizi verip başarıyı yakalamak gerekiyor. Bu konuda iyileşme var ama istediğimiz seviyede değil. Ülke genelinde ilk sıralarda olmamız şart" diye konuştu.


Bu seneki hedefleri açıklayan Lekesiz, "Okul öncesi eğitimde geçen sene okullaşma oranında Türkiye sıralamasında birinci olduk. Bu sene okullaşma oranını daha da yükseltmemiz gerekiyor. Okul öncesi eğitimi görüp ilköğretime başlayan çocuklar başarıyı daha kolay yakalıyorlar. Bu sene TÜBİTAK'a bin proje gönderelim. Geçen sene en iyi 50 projeden 2 tanesi bizimdi. Çoğu ilin projesi bulunmazken, bizim 2 projemizin olması gurur verici. Bu rakamı da yükseltmemiz gerek" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 10:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?