5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Amasya'nın tanıtım atağı

Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, kentin tarihi ve doğal güzelliklerini daha fazla insanın görmesi için tanıtım çalışmalarına hız verdiklerini söyledi. 

Heyecanı yetersiz olan Amasya'da plansız yapılacak çalışmalarla harekete geçirilmek istenilen heyecanın da kaybedilebileceğini ifade eden Vali Celaleddin Lekesiz, ildeki güzelliklerin başka yerlerde doğru biçimde sergilenmesi durumunda bu güzel kentin başkaları tarafından da keşfedileceğini söyledi. Amasya'nın 'masal ve rüya şehir' olarak anıldığına dikkat çeken Vali Lekesiz, "Bundan sonra kattedilmesi gereken mesafeyi bir plan dahilinde yapmalıyız" dedi. 

Amasya'nın 7 bin 500 yıllı tarihi geçmişinin yanında cumhuriyet tarihinde de oynadığı büyük rolle önemli bir kent olduğunu açıklayan Lekesiz, "Tarihteki boyutuyla Amasya'yı buluşturmak lazım. Şehzadeler ve Atatürk niçin Amasya'yı seçmiş, bu sorunun cevabını önümüzdeki yıl düzenlenecek 12 Haziran kutlamaları çerçevesinde düzenleyeceğimiz sempozyumda arayacağız. Ayrıca Ankara'da bulunan bilboardların bir bölümünü kiralayıp Amasya'nın tanıtımını yaparak, Ankaralılar'ı Amasya'ya getirmeye çalışacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2006 Cuma 13:55:13
Güncelleme :8 Eylül 2006 Cuma 14:15:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?