6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Amasya'ya İtalyan kardeş

Amasya ile İtalya'nın Brindisi belediyeleri, kardeş belediyeler oldu.


İtalya'nın Brindisi kentini koruduğuna inanılan ve Hristiyanlar tarafından çok önemsenen Aziz Teodor'un memleketi olan Amasya ile Brindisi arasında kardeş şehir ilişkisi kurma çalışmaları tamamlandı ve imzalanan protokol ile bu ilişki resmileştirildi. Amasya Belediyesi ile Brindisi Belediyesi arasında kurulan kardeş şehir ilişkisi protokolünü imzalamak üzere Amasya'ya gelen Brindisi Belediyesi Kardeş Şehirler Sorumlu Başkanı Dr. Sever'io Testini ve Teodora D Amasie ile Türkiye İtalya Dostluk Derneği
Başkanı Dr. Datt Rodolfo Gatt, Belediye Başkanı İsmet Özarslan'ı ziyaret etti. Amasya'da çok sıcak karşılandıklarını, Amasya ile Brindisi arasında kurulacak kardeş şehir ilişkisinin her iki kent için çok faydalı olacağını belirten Dr. Sever'io Testini, ilerleyen günlerde İtalyanların Türkiye'ye, Türklerin ise İtalya'ya daha sık gidip geleceklerini belirterek, Brindisi kentinin amatör ligde mücadele eden futbol takımı ile Amasya Belediyesi'nin amatör ligde mücadele eden futbol takımlarının maç yapmalarını istedi.


Brindisi'de Amasyalı Aziz Teodor'un çok önemsendiğini ifade eden Belediye Başkanı İsmet Özarslan, İtalya'da kendisinin çok iyi karşılandığını, Birindisi sokaklarında tanıştığı İtalyanların Aziz Teodor'un memleketi Amasya'nın Belediye Başkanı olduğunu öğrendiklerinde kendisine sarılarak ağladıklarını söyledi.
Kardeş şehir ilişkisinin resmileştirilmesi için hazırlanan protokoller Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Dr. Sever'io Testini ve Dr. Datt Rodolfo Gatt tarafından imzalandı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 18:45:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?