16
Mayıs
2024
Perşembe
AMASYA

Amasya'ya kültür-sanat evi

Amasya İl Genel Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda Amasya Kültür ve Sanat Evi olarak kullanılmak üzere Yeşilırmak kenarında bulunan tarihi konaklardan bir tanesi satın alınarak restore edilecek. 

İl Genel Meclisi'nin önemli bir karar aldığını, bu karar doğrultusunda Yalıboyu Evleri'nden bir tanesini satın alarak restorasyonunu yaptıktan sonra kültür ve sanat evi olarak kullanacaklarını, bu kültür ve sanat merkezinin Amasya'nın kültür turizminin başkenti olma yolunda önemli bir adım olacağını ifade eden Vali Celaleddin Lekesiz, "Amasya İl Genel Meclisi'nden Amasya'nın önemli bir ihtiyacı olan Amasya Kültür ve Sanat Evi'nin alımına ilişkin karar çıktı. Yalıboyu Evleri'nin bulunduğu yerden tarihi bir konağı almayı planlıyoruz. En kısa zamanda uygun bir yerden kültür ve sanat evi olarak kullanılabilecek büyüklükte ve özellikte bir ev alacağız" dedi. 

Alınacak konağın restorasyonunun kısa bir zaman içerisinde yapılacağını açıklayan Vali Lekesiz, "En kısa zamanda restorasyonunu yapacağız ve ondan sonra özel bir dizayn ile bir odasını şairlere, bir odasını ressamlara, bir odasını hattatlara, bir odasına süsleme sanatçılarına kullanıma açarak zengin bir merkez haline getireceğiz. Amasya'nın kültür turizminin merkezi olma yolunda önemli bir ihtiyacını dolduracaktır. Hedefimiz Yalıboyu’nda çürük diş bırakmamaktır" diye konuştu. 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2007 Pazartesi 14:56:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mert Işık IP: 88.230.14.xxx Tarih : 10.05.2007 22:06:28
Gerçekten çok güzel işler yapılıyo!Çok muhteşem olur.Amasya valisine tşk.